A Hitünk és Életünk adása a Fehérvár Televízióban

2018. 12. 25. | | 2018. 12. 21.

 

 

 

Minden karácsony egy kicsit több akar lenni, mint az előző. Vallási magazinunk mai adásában az ünnep soha el nem múló isteni üzenetéről székesfehérvári lelkipásztorok osztják meg velünk gondolataikat.

Karácsony jóval több, mint emlékezés Jézus születésére. Jóval több, mint annak felidézése, hogy immár több, mint kétezer esztendővel ezelőtt egy kisgyermek megszületett. Révész Lajos baptista lelkész szerint a karácsony több, mint egy olyan kedves szokás, ami fénnyel, melegséggel tölti meg az életünket néhány órára vagy napra. Isten minden képzeleten felül megajándékoz bennünket Fiával, Jézus Krisztussal.

Karácsony üzenete, hogy Velünk az Isten!” -, hogy az Isten és ember közötti viszonyban Ő, a Mindenható nem ismer határokat és akadályokat. De még a kereséstől sem áll el, hanem elindul teremtményei felé. Jelet küld és utat mutat, hogy Fiában mindenki megérthesse Őt. – vallja Berze János református lelkészi elnök.

Karácsony a remény ünnepe, de a realitások ünnepe is. Jézus nem ideális körülmények közé született, hanem egy városszéli barlangistállóban látta meg a napvilágot. Ez azt jelenti minden ember, - bárhol is él a világban - megbecsült és értékes Isten számára. Feladatokat bíz rá, amelynek elvégzésére maga teszi alkalmassá. Ahogy Szent József is tette. – tartja kiemelten fontosnak az idei karácsonyon Bencze András evangélikus lelkész.

A karácsonytól valami nagy dolgot várunk, valami szebbet, fényesebbet, nyugalmasabbat, valami csodát. Jézus születése a világban, szinte észrevétlenül történt, mégis minden megváltozott a Földön. Spányi Antal székesfehérvári püspök karácsonyi gondolatai idén az istenkapcsolatunk megújításáról szólnak.

Berta Kata
Videó: Somogyi Tamás
A Hitünk és Életünk műsora adására 2018. december 25-én, kedden kerül sor a Fehérvár Televízió adásában.

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk