Az öröm gyertyája is ég a Szent Imre Iskola adventi koszorúján - beszámoló

2018. 12. 17. | | 2018. 12. 17.

 Az öröm gyertyája is ég a Szent Imre Iskola adventi koszorúján

2018.12.17. – A székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda életében az adventi készület kiemelkedő eseménye a harmadik, az öröm gyertyájának meggyújtása az adventi koszorún. A diákok az idei évben is bensőséges ünnepet szerveztek, adventi verses-énekes műsorral készültek az eseményre. A sokéves hagyománynak megfelelően a gyertyagyújtásra Spányi Antal megyés püspök is ellátogatott.

Adventi gondolataiban a főpásztor arra hívta fel a figyelmet, nagy izgalommal, örömteli lélekkel, de jócselekedetekkel is kell várnunk a közelgő ünnepet. Karácsony ajándéka, hogy az emberek szeretettel fordulnak a családjukhoz, örömet akarnak szerezni egymásnak, mert Jézus születésével Isten is a legnagyobb ajándékot adta nekünk. Azt az örömöt és biztonságot, hogy velünk az Isten.

Ugrits Tamás pasztorális helynök, iskolabiztos az adventi készület lényegének nevezte, hogy a gyermekek nyissák ki szívüket Isten felé, és egymáshoz is közelebb kerüljenek a szeretetben. Együtt, közösségben éljék meg az örömet, amit Jézus születése jelent a hívő ember számára.

Szép hagyománya a szentimréseknek, hogy az iskola karácsonyfáját a tanulók színes papírdíszekre írt jócselekedetei borítják be.

Az ünnepség végén Csák Lajos igazgató az iskolának nyújtott lelki és anyagi támogatásért hálából ajándékcsomagokat adott át a megyés püspöknek és a püspöki biztosnak.

Berta Kata
Fényképeket készítette Nagy Anikó
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk