Egyházmegyei családtábor Balatonszemesen - beszámoló

2011. 08. 08. |

 

A Családpasztorációs iroda honlapján található videó összefoglaló >>




Közel kétszáz kicsi és nagy töltött együtt öt napot Balatonszemesen, hogy gazdagodjanak és gazdagítsák egymást. Spányi Antal püspök atya jelentős anyagi segítsége tette lehetővé, hogy 40 család tanulhatott, pihenhetett. Az előadásokat papok és világiak tartották.

 

 püspök és a tábor


Spányi Antal, püspök atya arról beszélt, hogy hogyan képviselheti a család az értékeit a mai világban, és buzdította a családokat a mind aktívabb közösségi életre, és arra, hogy váljanak Isten szeretetének jeleivé a közvetlen környezetben és a tágabb világban.

Tóth Tamás, székesfehérvári vasútvidéki plébános atya rávilágított a szülők felelősségére, akiken keresztül a gyermekek először találkoznak az őket körülvevő világgal, így Istenképük is elsősorban a szülőkön keresztül alakul – torzul vagy tökéletesedik.

Dr. Kopp Mária, előadásán keresztül átfogó képet kaphattak a jelenlévők arról, hogy a mai társadalom hogyan viszonyul a gyermekhez, a családhoz, miben segíti és miben hátráltatja a kívánt gyermekek megszületését és méltó módon való fölnevelését.

Mervay Miklós, családapa előadásából saját példáikon keresztül megismerhettük törekvéseiket, nehézségeiket és örömeiket a család közös imájában, melynek alapja a családtagok egyéni és a házaspárok közös, rendszeres imádsága.

Binszki József, kalocsa-kecskeméti egyházmegyés plébános arról a kovászról beszélt, amely a férfit és a nőt, sokféle különbözőségeikben is eggyé tudja tenni: az Isten és egymás iránti szeretet, a másik különlegességének megismerése és elfogadása.

Harkai Gábor atya, összegzésében a jelenlévők elé állította a Szentírás férfi- és női képeit, azokat az Isten szeretetére és a másik boldogulására törekvő személyeket, akik példával szolgálnak előttünk az életszentségre vezető úton.

 

szentmisére készülve 

 

Az előadások alatt vidám fergeteges játékok várták a kicsiket és az iskolásokat, vízben és szárazon egyaránt, amelynek szervezésében és lebonyolításában fiataljaink és önkéntes segítőink vettek részt. A tavalyi változatos nevű indiánokat idén a kalózok hada váltotta föl.

A tábort a Családpasztorációs Iroda munkatársai szervezték, Ugrits János és Zsuzska, valamint Sárközi Béla és Rita, akik hívó szavára sokan részt vállaltak a tábori feladatokból; minden feladatnak volt felelőse, így a sűrű program ellenére is gördülékenyen ment minden. A játékosság fontos része volt a csapatépítésnek, a közösségépítésnek.

Egység volt mindenben: egy nagy család voltunk, akik együtt éltek egy hétig és ebben az egységben mindenki tudta a helyét és a feladatát. Természetesen a mindennapi szentmisék, lelki beszélgetések, gyóntatások és a szentségimádás fontos része volt a tábor életének. Megerősödve, feltöltődve érkeztünk haza és reméljük, minél többen kapcsolódnak be a családokért végzett munkába.

 

közös kép

 

A táborról bővebb beszámolók a Családpasztorációs Iroda honlapjáról elérhetők, meghallgathatók, kép- és videóanyag formájában megnézhetők.

 

Sárközi Rita és - Marian -
Fényképeket készítette dr. Berta Gábor
Videó: - BPK és Somogyi Tamás -

 


 

Korábbi évek beszámolói:

Vonatkozó hírek:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk