A Hitünk és Életünk adása a Fehérvár Televízióban

2017. 11. 15. | 2017. 11. 07.

 

2017. november 12. - Vallási magazinunk adásában október végi és novemberi egyházi eseményekre tekintünk vissza.

 

 

A bicskei Szent László Katolikus Általános Iskola 20 éves jubileumi programsorozatának záróeseményén Spányi Antal megyés püspök mutatott be ünnepi szentmisét a Szentháromság templomban.

 

 

A Katolikus Kultúra Napjai keretében Mózessy Gergely püspöki gyűjteményigazgató „Prohászka Szent László képe” címmel tartott előadást a Vasútvidéki Prohászka Emléktemplomban. Szent László trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékévhez kapcsolódóan hangzott el az előadás a lovagkirályról.

 

 

Az országos Szent László év kiemelkedő eseménye volt a lovagkirály emlékeit bemutató történelmi séta Székesfehérváron, Smohay András művészettörténész, múzeumigazgató vezetésével.

 

 

Mindenszentek napján Spányi Antal megyés püspök tartott szentmisét, minden szent tiszteletére, vagyis azoknak az üdvözülteknek a közös ünnepén, akik nem kaptak külön napot a szentek naptárában. A szentmise után a főpásztor megemlékezett az elhunytakról, imádkozott püspökelődeiért is.

 

 

Halottak napján a pákozdi Don-kanyar emlékkápolnánál emlékeztek meg az I. és a II. világháború hős katonáiról.

 


 

A Hitünk és Életünk műsora adására 2017. november 12-én, vasárnap kerül sor, az ismétlést pedig november 15-én is láthatják a Fehérvár Televízió adásában.

Berta Kata


© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk