A Hitünk és Életünk adása a Fehérvár Televízióban

2018. 01. 14. | | 2018. 01. 12.

 

Forrás/source: natbg.com

 

2018. január 14. - Vallási magazinunk adásában, a 2018-as év első adásában székesfehérvári lelkipásztorok beszélnek arról, hogy az elmúlt évet búcsúztatva, hogyan oldjuk meg tavalyról hozott gondjainkat, vigyük tovább örömeinket, és érjük el azt, amit szeretnénk megváltoztatni az újesztendőben. A 2018-as évben tegyünk lépéseket jó irányba és figyeljünk arra, hogy életünk alapvetően a keresztény reményre, az üdvösségre irányul.

Az újévi nagy elhatározások sorából nem maradhat ki, hogy többet foglalkozunk magunkkal, derűsebb önbizalommal nézünk a világra, és felhagyunk rossz szokásainkkal. Révész Lajos baptista lelkipásztor szerint, mindig meg van a lehetőség, hogy jobban kézben tartsuk időnket, életünket.

Hogy mit tegyünk ebben az évben másképpen? Hova menjünk, milyen utakon járjunk? Bencze András evangélikus püspökhelyettes azt vallja, amikor a következő esztendőre gondolunk, tervezzük az életünkbe Isten jelenlevő valóságát.

Az évvégi ünnepek segítettek, hogy Isten szemszögéből nézzük a világot, az életet! Berze János református lelkipásztor azt tanácsolja, az óévet búcsúztatva ne arra tekintsünk, hogy valami véget ért, hanem arra, hogy valami új kezdődik, ami tisztább, jobb, rendezettebb életre ad lehetőséget.

Az újesztendő elején ismét örömökre, reményre, új erőre várunk.  Hogy mi kell ahhoz, hogy az újévben valóban jobbá tegyük az életünket és bizalommal tekintsünk, a 2018-as esztendőre? Erről Spányi Antal püspök gondolatait hallhatják.

 


 

A Hitünk és Életünk műsora adására 2018. január 14-én vasárnap kerül sor, az ismétlést pedig január 17-én is láthatják a Fehérvár Televízió adásában.

Berta Kata


Kapcsolódó videóanyag

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk