A Hitünk és Életünk adása a Fehérvár Televízióban

2018. 02. 14. | | 2018. 02. 09.

 

 

A Hitünk és Életünk február eleji adásában a 2018-as fehérvári ökumenikus imahét januári eseményeire tekintünk vissza. Végig járjuk a közös istentiszteletek helyszíneit és megszólaltjuk az estek baptista, evangélikus, református és katolikus igehirdetőit. A hét útmutatóját összeállító karibi térség keresztényei minden estére érdekfeszítő témákat, elgondolkodtató kérdéseket tettek fel a világ összes Krisztus-követőjének.

Először a nyitó alkalomra látogassunk el a Szécsényi úti református templomba, ahol az est témájául a következő gondolat szolgált: Isten csak a nyitott szívekben tudja megvalósítani erejét.

Az ökumenikus imahét második alkalma sok hívőt összehozott, hogy együtt gondolkodjanak és imádkozzanak Istenről, aki szeret, és meg akarja gyógyítani az egész emberiséget.

Az imahét harmadik alkalma, az Istentől elgondolt emberi természetről és az Őáltala megszentelt emberi testről szólt.

Mindannyian a béke eszközei vagyunk. Küldetésünk, hogy önmagunkban és a világban is békét teremtsünk, Isten segítségével. – hangzott el az imahét negyedik istentiszteleti alkalmán.

A Krisztus-hívőknek Isten erejével és kegyelmével fel kell lépniük az üldözöttekért, a kilátáslatan élethelyzetben, örömtelenségben és gyászban élőkért. – hangzott el az ötödik közös imádságon.

A szegénységről és gazdagságról valamint, az emberi méltóságról szóltak a hatodik nap ökumenikus istentiszteletének imái és elmélkedései.

A társadalomnak egészséges családokra van szüksége, az emberiség jövője függ attól, hogy a családok megerősödnek vagy széthullanak az őket érő számos nehézségtől. – hangzott el az idei fehérvári ökumenikus imahét 7. napján.

Az igazi egységet, Krisztus keresztje teremti meg, az a kereszt, amely elénk magasodik, kikerülhetetlenül látszódik számunkra és meglátjuk magunkat benne. – ezekkel a gondolatokkal zárult a 2018-as fehérvári ökumenikus imahét.

Berta Kata




A Hitünk és Életünk műsora adására 2018. február 11-én vasárnap kerül sor, az ismétlést pedig február 14-én is láthatják a Fehérvár Televízió adásában.

 


 

A műsor, az adással egy időben online is nézhető: http://www.fehervartv.hu/elo_adas

A bővebb szöveges és képes beszámolók elérhetőek erről az oldalról:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk