A Hitünk és Életünk adása a Fehérvár Televízióban

2018. 09. 19. | | 2018. 09. 13.

 

 

2018.09.16. - Magazinunk adásában a Katolikus Társadalmi Napok rendezvényeire tekintünk vissza. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hatodik alkalommal rendezte meg a Katolikus Társadalmi Napokat, amelynek fő célja bemutatni minden érdeklődő számára az Egyház társadalmi tanítását, az oktatásban, a kultúra átadásában, a szociális szférában és a teremtett világ védelmében betöltött szerepében. A háromnapos eseménynek idén Székesfehérvár adott otthont szeptember 7. és 9. között a Városház téren. A Van célunk van jövőnk mottóval szervezett rendezvényen ünnepi szentmisékkel, konferenciákkal, zenei fesztivállal, pódiumbeszélgetésekkel és a katolikus szervezetek, intézmények bemutatkozóival találkozhattak mindazok, akik ellátogattak a rendezvényre. Először tekintsük meg a KATTÁRS programokat előkészítő sajtótájékoztató összefoglalóját.

A 2018-as Katolikus Társadalmi Napok rendezvénysorozatát a Városház téren nyitották meg nagyszámú érdeklődő jelenlétében.

A KATTÁRS második napján a Belvárosban kinyitottak a különböző, a katolikus egyházhoz kötődő szervezetek sátrai, amelyeknél sokan megálltak és érdeklődtek az intézmények munkáiról. A nap folyamán három helyszínen folytatódtak a pódiumbeszélgetések. Az Egyház társadalmi szerepvállalásáról szólt a KATTÁRS ünnepi konferenciája a székesfehérvári polgármester hivatal dísztermében.

A KATTÁRS székesfehérvári rendezvényeinek záróeseményére ugyancsak a Város főterén került sor főpapi szentmisével.

Berta Kata
Videó: Somogyi Tamás




A Hitünk és Életünk műsora adására 2018. szeptember 16-án vasárnap kerül sor, az ismétlést pedig szeptember 19-én is láthatják a Fehérvár Televízió adásában.

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk