Adventi Udvar a püspökségen - megnyitás I. Adventi gyertyagyújtás - beszámoló

2013. 11. 30. | | frissítve 2013. 12. 04.

 

 

 

Idén is megnyitotta kapuit a székesfehérvári püspöki palota. Az adventi hétvégeken elsősorban a lélek készülődésére figyelve állították össze a programokat a Püspökség munkatársai Ugrits Tamás irodaigazgató irányításával.

Az udvarban felállított lelki úton, elindult már Mária és József valamint a Három királyok is Betlehem felé, ahol az istállóban az állatok és pásztorok még „nem sejtik” ki közeledik hozzájuk.

Adventi naptárt, imafüzetet, karácsonyváró kifestőt kapnak ajándékba a családok, akik a Megváltó születésének ünnepére, meghittebb készülődésre vágynak. A családpasztorációs iroda munkatársai is várják a családokat különféle meglepetésekkel.

Karácsony közeledtével szeretünk kicsit jobbá is válni, szeretünk adni, ajándékozni. Folytatódik az udvarban a hét éve elkezdett, hagyományos jótékonysági vásár is. Az egyházmegye területén működő fogyatékkal élők kézműves műhelyeit, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központot, a Polgárdiban működő Don Bosco Iskolaközpontot támogatja az, aki vásárol az általuk készített karácsonyi ajándéktárgyakból. Természetesen az Egymillió csillag a szegényekért karitász akcióval, valamint a Vörösmarty Színház és a Püspökség közös kiadványával is a rászorulókat támogatják.

Az adventi vásárt szervező Fehérvári Kézművesek Egyesülete idén is színvonalas, kizárólag zsűrizett iparművészeti tárgyakkal várja az igényes, egyedi ajándékra vágyókat. A Püspöki udvarban nagyobb térben, most még több lehetőség van válogatni az értékes portékák között.

A gyönyörű díszbe öltözött udvar eddig is sokakat vonzott családi fotók készítésére. Idén egy külön mesebeli karácsonyi sarok várja azokat, akik személyes üdvözlőlapokat szeretnének készíteni szeretteiknek.

Advent hétvégein ezen kívül a Püspökség udvarán felállított színpadon az egyházmegye oktatási intézményei gyermekműsorokkal, kézműves játszóházzal teszik színesebbé az ünnepre várást.

Kiemelt programja az Adventi udvarnak a szombat délután 4 órai ünnepi gyertyagyújtás. Spányi Antal megyés püspök szeretettel vár minden jószándékú embert közös imára, elmélkedésre.

Idén az első gyertya lángja mellett a főpásztor arra kérte az udvart zsúfolásig megtöltő ünneplőket, gondolják végig a tavalyi elhatározásokból melyek valósultak meg. Legyen meg bennünk a készség, hogy ami elmaradt, próbáljuk megvalósítani, váltsuk tettekké szeretetet az Úr érkezésére – buzdított a püspök. Törekedjünk jobban mások elfogadására, mások megsegítésére.

Az adventi udvar szombat és vasárnap 10-19 óráig, utolsó héten hétköznap is 12-18 órig tart nyitva.   

BPK
Fényképet készítette dr. Berta Gábor

 


 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk