Az Emlékezet hangja program a katonahősök emlékére Székesfehérváron

2019. 11. 19. | 2019. 11. 06.

 

Az Emlékezet hangja program a katonahősök emlékére Székesfehérváron

2019.11.09. - Az "Emlékezet hangja" program keretében 2019 őszétől nap mint nap 19.00 órakor felcsendül a Takarodó dallama a fehérvári Hősök terén. Az Il Silencio katonazenészek és a fehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai előadásában hangzik fel esténként a Belvárosban, a Bazilika mögött található I. Világháborús emlékműnél. Az elesett katona szobránál minden háború hőseire, áldozataira emlékeznek. Németh István, a Krajcáros Alapítvány elnöke szervezésében 18 hónapon keresztül minden este elhangzik a dallam, amely hajdanában hozzá tartozott minden katonaváros hétköznapi életéhez.

Az "Emlékezet hangja" program keretében november 9-én Nagyváradról érkeznek városunkba diákok, akik 19.00 órakor részesei lesznek az aznap esti megemlékezésnek. Az eseménysorozat védnöke Spányi Antal megyés püspök.

Az "Emlékezet hangja" program célja Székesfehérvár történelmi múltjára építve, a lakóiban bővíteni a katonaélet iránti köznapi ismereteket, újszerű módon felkelteni az érdeklődést és növelni a harctereken hazájukért életüket adó honvédjeink emlékezete iránti programokban résztvevők körét. Egyedi módon hozzájárulni Székesfehérvár, mint katonaváros identitás erősítéséhez. Újabb katonai és történelmi vonzerőt biztosítani az ide látogatók és az itt élő lakosok számára.

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk