Egyházmegyei Ifjúsági Retro Farsang - beszámoló

2017. 02. 03. | 2017. 02. 16.

 

 

2017. február 3-án került sor az egyházmegyei ifjúsági retrofarsangra.

Egyházmegyéinkben egyre inkább előtérbe kerül az ifjúsággal való foglalkozás, ebbe a mi Egyházmegyénk is igyekszik nagyobb léptekkel beleállni.

Ez a törekvésünk nem a saját kezdeményezésünk alapján indult be, hanem egy alulról kezdeményezett törekvés. A krakkói Ifjúsági Világtalálkozó előtt felmerült a kérdés a fiatalok részéről, hogy mi lenne, ha már a találkozó előtt találkoznánk. Ez így is történt és Istennek hála a világtalálkozó után így is folytatódott. A találkozások magukban hordozták az istenivel való találkozást is. A krakkói csapatból ezt többen megérezték és a törekvés megmaradt a részükről, hogy ezeket az alkalmakat időről időre megtartsuk.

Ilyen előzmények után jött az ötlet, hogy több féle módon és kibővítve a csapatot az Egyházmegye fiataljaira, programokat szervezzünk. Az első ilyen alkalom az évben február 4-én volt. Az egyházmegyei ifjúsági retro farsang. Az ünnepi alkalom várakozásainkat messze felülmúlta. Előzetesen gondolkodva 30 fős kis összejövetelre gondoltunk, ehhez képest az estére 75-en regisztráltak és ugyanennyien vettek részt. Az alkalmat a Szent István Művelődési Házban tartottuk. A csapat lány tagjai igényes dekorációval, a fiúk pedig jól összeállított zenékkel készültek. A program első pontja az volt, hogy Spányi Antal püspök atya személyesen jelent meg és nyitotta meg a bált. Folytatódott különböző játékokkal, a büfében közös sörözéssel, beszélgetéssel és természetesen tánccal. Az eddigi visszajelzések a fiataloktól arra ösztönöznek minket, hogy ehhez hasonló alkalmat a jövőben is szervezzünk.

A keresztény élet nem korlátozódik a templomra. Nem csak szertartások során vagyunk krisztusiak. A világ számára tanúságtétel az is, ha megmutatjuk, hogy a keresztény hívő ember is tud mulatni, mi is tudjuk jól érezni magunkat.

A program sorozatunk a nagyböjtben folytatódik egy lelkigyakorlattal, hogy felkészüljünk Húsvét szent ünnepére. A lelki gyakorlatot Iszkaszentgyörgyre szervezzük és több napos lesz, péntek estétől, vasárnap ebédig. A programban szerepel a nagyböjt elengedhetetlen liturgikus eseménye, a keresztút, közös ima alkalmak, elmélkedések, gyónási lehetőség, kirándulás, lelki beszélgetések. Igyekszünk valóban lélekemelő napokat kínálni a fiatalság részére. A lelkigyakorlat időpontja: március 10-11-12.

Az év során szervezendő további programokat majd megfelelő és elérhető fórumokon hirdetjük. Kérek minden olvasót, hogy imáinkban hordozzuk a fiatalokat, mi már elszántuk magunkat, hogy nem engedjük el a kezüket, de az imaháttérre is szükségünk van. Rajtuk múlik, hogy lesz-e kereszténység, lesznek-e még olyanok, akik Krisztushoz tartozónak vallják magukat.

Ifjúságpasztorációs Iroda
Bak Ádám diakónus

 

© Székesfehérvári Egyházmegye 2005-2015

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk