Élő Rózsafüzér Zarándoklat Érd Körül (ÉRZÉK) - beszámoló

2017. 10. 07. | | 2017. 10. 10.

 



A Fatimai Szűzanyával együtt a keresztény Európáért

2017. október 7-én reggel 130-an indultak el, idén már nyolcadik alkalommal, Érd legszélső pontjáról, hogy együtt imádkozzák a rózsafüzért. Betérve a város templomaiba, hogy ott felidézzék a száz esztendővel korábban történteket, miként jelent meg a három kis látnoknak a Szűzanya, milyen üzenetet bízott rájuk. A Lea Otthontól kezdve, templomról-templomra egyre többen és többen lettek a kék pólós Marianumos gyerekek a szüleikkel, idősekkel együtt, egymást segítve, haladva. A Parkvárosi Szent István templomnál két ágra válva, imádkozva, énekelve tették meg a közel 18 kilométeres utat, szinte átölelve a várost. Nem feledkezve meg arról, hogy most még szabadon gyakorolhatják hitüket itt Európában, Magyarországon, de a világ számos pontján a hit megvallása és megélése azonban komoly veszélyt jelent.

A délutáni záró szentmisén, mely Érd-ófalúban volt, már a hatszázat is meghaladta a közös imádkozók száma. 17 órakor az egyházmegye püspökével adtak hálát a szép időért, az egész napon át kapott kegyelmekért, az együttlét öröméért. Spányi Antal beszédében felidézte, hogy erre a zarándoklatra Rózsafüzér Királynőjének ünnepén került sor. Ez az ünnep az 1571. október 7-i lepantói tengeri ütközethez kapcsolódik, melyben a keresztény seregek az oszmán flottával csaptak össze. A csatát segítendő rendelte el V. Piusz pápa a rózsafüzér imádságot, melyre maga is példát adott, buzgón végezve azt. Akkor ott sikerült megállítani az iszlám előretörését, Európa megmenekült. Napjainkban hasonló kihívásokkal találkozunk. Most is az imádságra van szükség, hogy meg tudjuk őrizni értékeinket, hitünk szerint tudjunk élni- mondta a Főpásztor.

A szentmise végén megköszönték a szervezők áldozatos munkáját, a rendőrség, polgárőrség közreműködését, majd közös agapé zárta ezt a tartalmas, szép napot.

v.g.
Fényképeket készítette: Antunovits Antal, Fekete Csaba, Fajkusz József
Videót készítette: Fekete Csaba

A zarándoklat honlapja: www.erdirozsafuzer.hu 

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk