Istentől kapott tehetséggel, lélekkel átadott értékek az V. Egyházmegyei Ki mit tud-on - beszámoló

2017. 05. 13. | | 2017. 05. 16.

 

 

Istentől kapott tehetséggel, lélekkel átadott értékek az V. Egyházmegyei Ki mit tud-on

2017.05.13. - Lelkes, a művészeteket kedvelő, tehetséges fiatalok fellépése és szívet melengető összefogás jellemezte idén is a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház „Ki mit tud” versenyét. Az ötödik alkalommal megrendezésre került vetélkedő minden évben várakozáson felüli siker, a jelentkezők számában és a bemutatott produkciók színvonalának tekintetében is.

A megmérettetésen a versenykategóriák a hagyományos „kimittudos” műfajok mellett kiegészültek például a keresztény pop-rock két kategóriával. A kicsiket és nagyokat, fiatalokat és kevésbé fiatalokat, mi több családokat egyaránt megmozgató vetélkedőn, volt ének - egyházi ének; népdal-népzene; néptánc - modern tánc; vers- és prózamondás; hangszeres zene; kórus, kamarakórus és keresztény könnyűzene.

Az V. Egyházmegyei Ki mit tud résztvevői idén is neves szakemberekből álló zsűri előtt mutathatták meg tehetségüket. A zsűri összetétele évek óta szinte állandónak mondható, olyan, a helyi kulturális életben elismert személyek szerepelnek benne, mint Vakler Anna népdalénekes, Sohonyai Edit író, Tóka Szabolcs orgonaművész vagy Cserta Balázs zenész, művésztanár.

Az V. Egyházmegyei Ki Mit Tud, május 13-i döntőjén kiemelt különdíjban részesült a Szent Imre Óvoda Szivárvány csoportja vers és próza kategóriában a zsűri döntése alapján.

Bár a verseny célja nyilvánvalóan a művészi értékek közkinccsé tétele, nem maradhattak el a méltó jutalmak sem. Ahogyan az előző versenyek során megszokhattuk, a keresztény szellemiség otthonaként ismert intézményben megrendezett művészeti-kulturális eseményt idén is sokan támogatták, így valóban értékes jutalmak vártak a legjobbakra. A zsűri mindösszesen 51 produkciót jutalmazott.

Berta Kata
Fényképeket készítette: Hegedüs Nagy István
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye 2005-2015

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk