Kádár Sándorné Gáthy Katalin kapta a Pro Caritate díjat - beszámoló

2017. 11. 13. | | 2017. 11. 13.

 

 

 

A szociális munka napján a Hiemer-házban tartottak ünnepséget

2017. november 13 –  A városi szociális ellátásban dolgozókat köszöntötte a Hiemer-házban dr. Cser-Palkovics András polgármester a szociális munka napjának alkalmából szervezett ünnepségen. 2017-ben a Pro Caritate díjat Kádár Sándorné Gáthy Katalin kapta karitatív munkájáért, elismerő oklevelet vett át Fraumberger Anita ápoló.

A szociális munka napjának alkalmából ünnepséget szerveztek a Székesfehérvár szociális ellátásában dolgozóknak a Hiemer-házban. Hagyományosan a rendezvényen került sor a kiemelkedő munkát végzők tevékenységének elismerésére.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében az összefogás fontosságát hangsúlyozta: "Ha van olyan terület, ahol összefogásra és együttműködésre van szükség, akkor ez éppen a szociális terület. Itt mindenkinek van feladata, mindenkinek van lehetősége, hogy segítséget nyújtson, hogy munkát végezzen, hogy összefogással segíthessünk azokon, akik erre bármilyen ok miatt rászorulnak." A szociális terület hátteréről szólva elmondta, hogy hamarosan a közgyűlés elé kerül a szociális intézményekkel egyeztetett komplex fejlesztési terv, amely részben állami, részben önkormányzati, részben Európai Uniós forrásból végzett fejlesztéseket tartalmaz. De mint kiemelte, ezen a területen, "legyen bármilyen is az infrastruktúra, az ember a fontos: a rászoruló azt érezze, hogy aki odalép hozzá, az a segítség nyújtás szándékával teszi ezt."

Szociális Munka Napja Elismerő Oklevelet kapott Fraumberger Anita, az Egyesített Szociális Intézmény II. sz. Idősek Otthonának vezető ápolója, aki a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megbízásából szakértői feladatokat is ellát; munkáját az empátiával, gondoskodással áthatott megbízhatóság és pontosság jellemezi, hangzott el a méltatásban. Az oklevelet Bokorné Sike Erika, a MESZK Fejér Megyei Szervezetének elnöke és Kávási Katalin, a Székesfehérvár Alapellátás és Környéke Helyi Szervezetének elnöke adták át.

Székesfehérvár „Pro Caritate Albae Regiae” díjat adományozott a rászoruló családok felkutatása, azok gyermekeinek kiemelt figyelemmel való gondozása és az idős emberek támogatásának elismeréseként Kádár Sándorné Gáthy Katalinnak. A díjazott húsz éve foglalkozik karitatív munkával és tágabb közösségének segítésével az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjában. Az évek folyamán a befolyt adományokból eddig közel 40 ezer kg élelmiszercsomagot osztott szét és több mint 500 rászoruló gyermeknek szervezett táborokat, kirándulásokat. Személyiségét és áldozatos munkáját hűen tükrözi a jelmondata: „A világnak leginkább olyan emberek hiányoznak, akik mások hiányával törődnek!” Az elismerést dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át.

Az ünnepségen részt vett Spányi Antal megyés püspök, Brájer Éva és Róth Péter alpolgármesterek, a megye és a város önkormányzatának és a város intézményeinek, szervezeteinek képviselői. A rendezvényen a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei adtak műsort.

Forrás: okkfehervar.hu
Fényképeket készítette Simon Erika

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk