Kaszap István halálának 83. évfordulója

2018. 12. 17. | 2017. 12. 07.

a szentmisén

 

December 17-én, 17.00 órakor a Prohászka-emléktemplomban Spányi Antal megyés püspök koncelebrált szentmise keretében emlékezik meg Kaszap István halálának 83. évfordulójáról. A szentmise után a papság és a hívek Kaszap István sírjához vonulnak, és imádkoznak mielőbbi boldoggá avatásáért.

A cserkészeket kiemelten is hívja püspök atya.

Szeretettel várjuk a fiatalokat, hogy örömmel kapcsolódjanak be a Kaszap (március és december) és Bogner (május) misékbe, hogy életüket egyre jobban megismerve mind bátrabban merjenek igent mondani az Istennek,  kérem őket, hogy sokan kapcsolódjanak be az egyházmegyei ifjúsági zarándoklat programjába szeptemberben.

Várjuk egyházmegyénk minden hívőjét imádkozzanak Kaszap István és Bogner Mária Margit boldoggá avatásáért és jöjjenek el az értük mondott szentmisékre, és vegyenek részt a Prohászka miséken (április és október).

 


 

Kaszap István rövid életének 18 esztendeje világossá teszi, hogy az ember eljuthat az élet tökéletességére, nem számít mennyit éltünk, vagy mi van még előttünk. Ami számít: megpróbálni most megtenni, amit megtehetek, amire módom és lehetőségem van, megpróbálni most hittel élni, hittel nézni, hit szerint cselekedni. Így mi is fölfedezhetjük: közelít hozzánk az Isten.

Részlet a 2009-es beszámolóból

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk