Keresztelő a Lea Otthonban - beszámoló

2019. 06. 01. | | 2019. 06. 09.

 

 

Keresztelő a Lea Otthonban

2019.06.01. – Június 1-jén nagy izgalom volt a Lea Otthon falai között. Ünneplőbe öltözött gyerekek és édesanyák várták a nagy pillanatot, hogy részesülhessenek a keresztség szentségében (összesen 14 fő). Hitünk alapismereteit elsajátítva, a szándékuk komolyságát jó példával bizonyítva, lelkileg megerősödve járultak a szentség felvételéhez.

A felkészülést a szentírás olvasásával, filmek vetítésével igyekeztem változatossá tenni. Többen úgy gondolták, hogy nem akarnak megkeresztelkedni, csak érdeklődést mutattak a közös programok iránt. Természetesen a hitoktatáson való részvétel nem egyenlő a keresztelkedéssel.

A beszélgetések során megértették, hogy Krisztus Urunk elképzelése az volt, hogy békében, szeretetben éljünk egymással.

Itt, az Otthonban kiváló alkalom mutatkozott (19 édesanya él itt együtt a gyermekével), hogy békességben és szeretetben éljenek együtt, hogy példát mutathatnak a világnak arra is, hogyan lehet a becsület útján járni, és hogyan lehet a legnagyobb tévedésből, a legmélyebb bukásból is felemelkedni, és tiszta szívvel a helyes úton járni.

Természetesen nem volt ez mindig zökkenőmentes, de a hibákat felismerve, tudnak változni, törekedni az egymás iránti szeretetre, mindezt úgy, hogy előttük nem volt családi minta.  Otthon ők nem ezt látták, nem a családi hagyományt követve keresztelkedtek meg, illetve kereszteltették meg a gyermekeiket.

A keresztelőt követve, több édesanya és gyermeke kiköltözik az otthonból, mert lejárt a megállapodása, a másfél év, amit itt tölthetnek.

Kérem Jézust, hogy legyen velük továbbra is, mert Ő látja ezt a göröngyös utat, amin már eljutottak idáig, hiszen Ő tud róluk mindent, látja a változást, amin átmentek. Vezesse őket a hosszú úton a cél felé.

Köszönöm szépen Ferenc atyának a keresztelést, a kedves szavait.

Kunné Szalai Gyöngyi

 

Képtár

 

 


 

 



 


 

 


  




 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk