Püspöki áldás a Gárdonyi Rendőrkapitányság új épületére - beszámoló

2019. 04. 09. | | 2019. 04. 10.

 

 

 

Püspöki áldás a Gárdonyi Rendőrkapitányság új épületére

2019.04.09. – Ünnepélyes keretek között adták át a Gárdonyi Rendőrkapitányság új központját. A kilencven fős állomány a zöldmezős beruházás eredményeképpen színvonalas, a mai kor követelményeinek megfelelő ingatlant vehetett birtokba. Az ünnepségen Spányi Antal megyés püspök áldotta meg az új épületet.

Hetven éves központi épületben végezte eddig munkáját a legtöbb gárdonyi rendőr, akiknek mintegy 900 millió forint forrást biztosított a kormány egy új kapitányság felépítéséhez. Az átadó ünnepséget dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg.

Dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese köszöntötte a jelenlevőket, aki kiemelte a turisztikailag is fontos település jelentőségét, és méltatta a Velencei-tó környéki rendőrök munkáját, akik méltán vehetik át az európai színvonalú, első osztályú épületet.

Az ünnepélyes átadáson a jelen lévő vezetők felavatták Pogány Gábor Benő szobrászművész Sárkányölő Szent György című alkotását, mely a kapitányság homlokzatán kapott helyet. A domborművet az új építmény megvalósulását kezdeményező L. Simon László országgyűlési képviselő leplezte le. Ezt követően Spányi Antal megyés püspök áldotta meg az épületet.

Az áldás után Dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes, Papp Károly r. altábornagy, közbiztonsági főigazgató, dr. Balogh János r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány, Sági János, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Tóth István polgármester átadta a Gárdonyi Rendőrkapitányság új épületét. Dr. Kontrát Károly miniszterhelyettes jelképesen átadta az intézmény kulcsát Sági János gárdonyi rendőrkapitánynak.

Az ünnepség végén a vendégek körbejárták a Gárdonyi Rendőrkapitányság új épületét, ahol a munkatársak a kor elvárásainak megfelelő körülmények között végezhetik ezután munkájukat, korszerű, kényelmes és gyors ügyintézést biztosítva a lakosság számára.  

Berta Kata
Fényképeket készítette Skobrák Dénes
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk