Püspöki szentmise Urunk bemutatása napján

2019. 02. 02. | frissítve 2019. 01. 02.

 


Urunk bemutatásának ünnepe, hálaadás

2019. február 2-án, Urunk bemutatása és Gyertyaszentelő Boldogasszony napján, 10.00 órakor a Szent Imre templomban Spányi Antal megyés püspök tart ünnepi szentmisét.. A Megszentelt élet világnapján a főpásztor együtt imádkozik az ünnepre meghívást kapott szerzetesekkel, szerzetesnővérekkel, a Prohászka Imaszövetség tagjaival és a plébániákon működő közösségek és a lelkiségi mozgalmak, képviselőivel. A megyés püspök vezetésével közösen adnak hálát a papok és a szerzetesek hivatásukért. Az ünnep az egész Egyház felelősségére hívja fel a figyelmet, hogy a Krisztusba vetett hitre kell hívni a kereső embereket, akik az élet különféle kérdéseire természetfeletti utakat keresnek, mert Jézuson keresztül találja meg mindenki önmagát és élete célját.

A Szentlélek sokféle kegyelmét befogadva, sajátos élethelyzetünkben és karizmáinkkal tudjuk építeni Isten Országát. A találkozót a szentmise utána Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban folytatjuk előadásokkal, közös beszélgetésekkel és agapéval. A záró szentségimádásra 13 órakor kerül sor a Ciszterci templomban.

Kiemelt tisztelettel hívjuk meg erre az ünnepre a szerzetesrendek tagjait, az egyházmegye lelkiségi mozgalmait, szerzetes harmad-rendjeit, ifjúsági-, felnőtt- és családközösségeit, hogy lelki kincseink hatékonyságát megsokszorozza a közös imádság és az egymásra figyelő összefogás.

A közösségek minden tagját tisztelettel és szeretettel várják.

 


 

 Korábbi évek beszámolói:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk