Sajtótájékoztató

2008. 11. 25.

 

"… ismeritek a mi Urunk, Jézus Krisztus jótékonyságát.
Noha gazdag volt szegénnyé lett,
hogy szegénysége által meggazdagodjatok."
2 Kor 8,9

 

Meghívjuk a Székesfehérvári Püspökség és a Vörösmarty Színház közös sajtótájékoztatójára 2008. november 25-én, kedden, délelőtt 10 órára a Vörösmarty Színház kávézójába.

A téma a következő lesz: Püspökség és a Színház adventi programjai valamint a közös kiadásban megjelent Fehérvári Karácsony 2008 CD.

A sajtótájékoztatón Spányi Antal székesfehérvári püspök és Vasvári Csaba a Vörösmarty Színház igazgatója bemutatja a Püspökség és a Színház közösen készített kiadványát, amellyel a székesfehérvári otthonokba szeretnének ünnepi karácsonyi hangulatot vinni. A Fehérvári Karácsony Cd az Adventi udvar jótékonysági vásárában és a Színház jegyirodájában is árusításra kerül, melynek teljes bevételét egy székesfehérvári szociális intézmény javára ajánlják fel.

Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató beszél a Püspökség kertjében idén is megnyíló Adventi udvarról, a rendezvényekről, valamint a jótékonysági és kézműves vásárról.

Nagy Lajosné, az Egyházmegyei Karitász vezetője a Magyar Katolikus Karitász országosan meghirdetett szolidaritási akcióját mutatja be, „Egymillió gyertya a szegényekért” címmel. Az Adventi Udvaron megvásárolható, - az erre célra készített - gyertyák bevételéből az Egyházmegyei Karitász Székesfehérváron és környékén fűtőanyagot vásárol és szállít ki december-január folyamán a rászorulók számára.

A sajtótájékoztatón részt vesznek a Cd-n szereplő művészek közül néhányan, a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium Igazgatója és a Cd szponzora is.

Megjelenésére feltétlen számítva!

 

Bertáné Pintér Katalin
egyházmegyei sajtóreferens
30-641-6252

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk