VIII. Versünnep - sajtótájékoztató - beszámoló

2017. 03. 09. | | 2017. 03. 09.

 

 

VIII. Fehérvári Versünnep Székesfehérváron

2017.03.09. - Nyolcadik alkalommal szervezi meg a Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve a Fehérvári Versünnepet. A 2010-ben életre hívott rendezvény megálmodójának, Varga Sándornak a nevét viseli, aki a tehetséggondozó programhoz kapcsolódó Székelyföldi Verstábor alapítója volt. A versünnepen az elmúlt években sok száz középiskolás diák vett részt és idén nagy érdeklődésre számítanak a szervezők.

Spányi Antal megyéspüspök a Versünnepet meghirdető sajtótájékoztatón elmondta örömmel áll a Székesfehérvári Egyházmegye a verset kedvelő fiatalok mellé. A magyar irodalom gazdag tárában, számos olyan vers van, amely közel áll a keresztény értékekhez, megtanítanak szívünkkel és a lelkünkkel látni a világot és gyógyítanak bennünket. Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere arról beszélt, hogy a város faladatának tekinti, hogy a tehetségek mellé álljon, és akit felfedez, azt később is támogassa. Hagymásy András a Fehérvár Médiacentrum igazgatója elmondta a verseny része a Fehérvár Médiacentrum társadalmi felelősségvállalási programjának. A Versünnep céljáról is beszélt, és arról, hogy a fiatalok eredményei egyben a Médiacentrum sikerét is jelentik.

A megmérettetésre 2017. március 17-ig jelentkezhetnek a fiatalok. A verseny két fordulóból és április 8-ig tart. A válogatókra március 25-én illetve szükség esetén március 26-án kerül sor. A versenyre 9-13. osztályos diákok jelentkezhetnek, akik székesfehérvári középfokú oktatási intézmény tanulói a 2016/17-es tanévben. Jelentkezhetnek a Székesfehérvári Egyházmegye valamennyi középfokú oktatási intézményéből, illetve más települések középfokú oktatási intézményeinek tanulói is, akik székesfehérvári állandó lakóhellyel rendelkeznek. A programsorozat fővédnöke Spányi Antal megyés püspök valamint Cser-Palkovics András polgármester. A VIII. Fehérvári Versünnep zsűrijének elnöke ezúttal is Kubik Anna Kossuth- és Jászai Mari-díjas Érdemes Művész lesz.

Berta Kata
Fényképeket készítette Simon Erika

Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata


Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk