Szent Erzsébet-gyűjtés a székesfehérvári Szent Imre Iskolában - beszámoló

2018. 11. 16. | | 2018. 11. 26.

 

 

Szent Erzsébet-gyűjtés a székesfehérvári Szent Imre Iskolában

2018. november 12-16. - Iskolánk diákjai ebben az esztendőben is tanúbizonyságot adtak arról, hogy készek segítséget nyújtani az arra rászorulóknak. Árpád-házi Szent Erzsébet emléknapjának közeledtével meghirdettük hagyományos gyűjtésünket, melynek során diákjainkhoz és családjaikhoz is felhívást intéztünk.

Tanulóinkat arra kértük, hogy mondjanak le zsebpénzük egy részéről – alsó tagozatosként 100 Ft-ról, felsősként 200 Ft-ról –, és ezt az összeget osztályfőnöküknek átadva járuljanak hozzá pénzadománygyűjtésünkhöz. Az így összegyűlt összeggel évek óta a velencei Szomor Csongor családját támogatjuk. A beteg kisfiú édesanyja minden esztendőben elmondja, mennyire hálás iskolánk tanulóinak, hiszen ez az adomány igen nagy segítség a családnak. A gyerekek közül többen annyira átérzik ennek a jó cselekedetnek a súlyát, hogy a megnevezett összegnél többet is behoznak az iskolába, hogy még többet segíthessenek. Azért nagyon fontos ez, mert ezek a forintok valóban a zsebpénzekből gyűlnek, és egy-egy meg nem vásárolt csokoládé vagy üdítő ára kerül ily módon a gyűjtésbe.

A családoktól most is tartós élelmiszereket vártunk, hogy ezzel is rászorulókon segíthessünk. A Székesfehérvári Kríziskezelő Központba kerültek ezúttal is az adományok, amelyekből rekordmennyiség gyűlt össze az idén.

Iskolánk hetedikesei segítenek minden évben az élelmiszerek gyűjtés közbeni elhelyezésében, valamint a Kríziskezelőbe történő elszállításban is. Ez most is így történt: hétközben a lányok is pakolták a polcokra diáktársaik adományait, az elszállításkor pedig a fiúk adták fizikai erejüket is a munkához.

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője hálásan köszönte a felajánlást, hiszen – mint elmondta – az intézmény több telephelyén is jó helyre kerülnek majd a telepakolt dobozok.

Köszönjük diákjainknak és családjaiknak is az adományokat. Ezzel nem csak a rászorulók megsegítése valósulhat meg, de nagy lépést tehetnek tanítványaink is az együttérző, segítőkész személyiség kialakulása felé.

Forrás: szentimreiskolaovoda.hu


Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk