Szent Erzsébet ünnepe Móron - beszámoló

2018. 11. 19. | | 2018. 11. 19.

 

 

Szent Erzsébet ünnepe Móron

2018.11.19. – Szent Erzsébet emléknapján püspöki szentmisével és ünnepi programokkal emlékeztek meg névadójukról a móri katolikus iskolások. A főpásztort Ambrózy Tamás püspöki biztos köszöntötte a jelen levő szerzetesek, a megjelent közéleti vezetők és az iskola közössége nevében. Spányi Antal püspök a magyar szentek kiemelkedő egyéniségét, Erzsébetet olyan példaképként állította a gyermekek elé, akinek egész élete Krisztushoz kötődött, az Istenben való mély hitet tükrözte.

A szentmise végén a megyés főpásztor megáldotta azokat az ún. Erzsébet kenyereket, amelyeket a karitász munkatársai a hajléktalanszálló lakóinak sütöttek a hetedik osztályos tanulókkal. Spányi Antal püspök azt kívánta az iskolásoknak, hogy maradjon ez az ünnep különleges öröm a szívükben, és Szent Erzsébet nyomán őrizzék hűségesen a hitet, költözzön Jézus a szívükbe a szentáldozás által, bátran használják az egyház szentségeit, a szentgyónást is, és törekedjenek tenni a jót, az emberek javára.

A hagyományoknak megfelelően a szentmise után került sor az első osztályosok befogadására az iskola közösségébe. Kovács Béla igazgató köszöntötte a kezdős diákokat, majd a püspöki biztos huszonnégy elsősnek adta át a Szent Erzsébet iskolások nyakkendőjét.

Az ünnep másik fontos eseménye volt a két alsós, valamint a két felsős Erzsébet-díj kiosztása azoknak a tanulóknak, akik társaik segítésében kitűntek a többiek közül. Átadták a jutalomkönyveket, amelyeket az iskola támogatására létrehozott Móri Katolikus Iskola Alapítvány nevében Czachesz Gábor elnök adott át a gyerekeknek közösségi munkájukért.

A szentmise után az ünnep az iskola falai között folytatódott a Szent Erzsébet adományok gyűjtésével, csapatépítő játékokkal, versenyekkel, vetélkedőkkel, ügyességi feladatokkal.

Berta Kata
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk