VII. Demográfia, egészség- és szociálpolitika tudományos rendezvény Székesfehérváron - beszámoló

2019. 05. 03. | | 2019. 05. 06.

 

 

VII. Demográfia, egészség- és szociálpolitika tudományos rendezvény Székesfehérváron

2019. május 3. - „A keresztény családi élet értékeinek bemutatása a médiában” címmel a VII. Demográfia, egészség- és szociálpolitika tudományos rendezvénynek adott otthont a Városháza pénteken. A tudományos rendezvényt megelőzően Fehérvár polgármestere és Prof. emeritus Dr. Bártfai György, a program főszervezője a konferencia előadóival, meghívott vendégeivel közösen tartottak sajtótájékoztatót.

Első alkalommal lépte át a Duna vonalát a Demográfia, egészségpolitika című tudományos konferencia, amelyet Kecskemét, Gyula, Szeged, Tusványos, Kiskunmajsa és Baja után hetedik alkalommal Székesfehérváron rendeztek meg.

„A konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet az ország aggasztó demográfiai helyzetére és közös gondolkodásra hívja a szakembereket.” - adta meg a tanácskozás alaphangját professzor emeritus Dr. Bártfai György D.Sc., a program főszervezője.

„Komoly dolgokról csak nagyon őszintén, nagyon világosan lehet beszélni. Ha nem ezt tesszük, önmagunkat csapjuk be és nem teszünk semmi hasznosat. Az ember Isten képére és hasonlatosságára van teremtve. Az ember feladatot kap Istentől. Azt a feladatot, hogy őrizze, védje, tegye szebbé, gazdagítsa a világot, de őrizze testvérét is; gondoskodjon arról, hogy a testvér is kibontakoztathassa életét.

(...)

Egymás szeretetében és megbecsülésében, egymásért felelősséget vállalva és egymást támogatva vagyunk képesek ezt a feladatot teljesíteni.

Az ember szabad lény, önmaga dönt, hogy mit tegyen, tegyen-e egyáltalán valamit és ha tesz jót vagy rosszat tegyen? A teremtett világ pusztul és törjük a fejünket: hogyan tudjuk ezt a nagyon kritikus helyzetet valahogyan megfordítani, úgy, hogy későbbi nemzedékek is itt, boldogan tudjanak élni.” - hangsúlyozta a tanácskozást köszöntő beszédében Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke.

Cikk forrása és teljes cikk:  szekesfehervar.hu
Fényképeket készítette Simon Erika
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk