Adventi Udvar a püspökségen megnyitás I. Adventi gyertyagyújtás - beszámoló

2011. 11. 26. |

 

személyhez szóló idézetek

 

Szombaton 10 órakor a Püspöki Palota kertjében megnyílt a hagyományos „Adventi udvar”.

A Püspökség továbbra is szeretne az egyének és családok számára a világtól eltérő csendes, békés, imádságos légkört teremteni. A látogatás során igényes kézműves tárgyakat lehet vásárolni ajándékba és jótékonysági céllal.

Szombaton és vasárnap 10-19 óra között, utolsó héten (december 19-22.) hétköznapokon is 12-18 óra között várják a látogatókat. A közös adventi gyertyagyújtás három szombaton délután 16 órakor kezdődik, 17-én szombaton pedig 15 óra 30-kor a Székesfehérvári Egyházmegye oktatási intézményeink műsorával.

Délelőtt kézműves foglalkozást tartottak gyermekeknek a bicskei Szent László Tagiskola pedagógusai, majd a bicskei Szent László Tagiskola műsora következett.

Délután került sor az I. Adventi gyertya meggyújtására. Az érdi Marianum Általános Iskola tanulóinak adventi műsorát láthatták a jelenlévők. Az ünnepi köszöntőt Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató, az adventi gondolatokat Spányi Antal megyés püspök mondta, aki ünnepi beszédében hangsúlyozta: valamikor nekünk készítettek Adventet, most mi tegyük mások számára igazi Krisztusra figyelő várakozássá ezt az időszakot. Ha békében, lélekben készülünk az ünnepre, akkor valóban szent lesz a karácsonyunk, valóban szent este lesz, karácsony vigíliája.

"A család gyertyája" az idei advent kísérő eseménye. Spányi Antal megyés püspök minden adventi gyertyagyújtás alkalmával gyertyákat áld meg, melyeket szétosztunk a jelenlevő családok között. Legyen ez a kis gyertya a várakozás és az advent fénye, amely megvilágítja lelki utunkat a Megváltó születésének ünnepéig!

Ezen az első szombaton Spányi Antal főpásztor megáldotta a jelenlévők adventi koszorúit.

Fényképeket készítette Berta Réka
Videó: Somogyi Tamás és BPK
 Plakát:  2011adventiudvar_plakat.pdf (867 kB)

 

Képtár

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk