Az „Olvassuk együtt az Élet Könyvét” sajtótájékoztatója - beszámoló

2012. 11. 05. | | frissítve 2012. 11. 10.

 

Kép forrása: Vörösmarty Színház oldalaKülönleges közösségi, szakrális és kulturális élményt kínál a székesfehérvári Vörösmarty Színház Fehérvár polgárainak. Advent első hétvégéjén önként jelentkezők olvassák fel az Újszövetséget az elejétől a végéig. Az Újszövetség maraton  lényege, hogy a teátrum nagyszínpadán elhelyezett Szentírást olvassák fel a résztvevők az első betűtől az utolsóig a karácsonyi készülődés jegyében. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója szerint olyan közösségi élménnyel ajándékozzák meg a fehérváriakat, amely méltó nyitánya az adventi ünnepkörnek. „A mai korban a színház fontos társadalmi küldetése, hogy reményt és vigaszt nyújtson, különösen adventkor” - mondta az igazgató.

A Vörösmarty Színházban az Újszövetség-maraton december 1-jén, 22 órakor Spányi Antal megyés püspök felolvasásával veszi kezdetét. A főpásztor a program kapcsán elmondta: ez az adventnyitó esemény minden embert megszólít, ezért bízik abban, hogy karácsonyra készülve a Szentírást egyre többen veszik majd kezükbe.

 

sajtótájékoztatóSzékesfehérvár évek óta szép hagyományokat ápol Adventben. Számos meghitt, ünnepi rendezvénnyel várnak mindenkit a Városház térre és a Püspöki Palota udvarára. Ez egészül most ki egy újabb közösségépítő, értékközvetítő programmal. „Külön örömöt  jelent,  hogy az egyik legnagyobb intézmény, a Vörösmarty Színház vezető szerepet vállal az idei adventi programokban” – mondta Cser-Palkovics András  polgármester.

Meghívó letöltése:  1211ujszovetseg_maraton_plakat.jpg

BPK
Videó: Somogyi Tamás és BPK

 

Kapcsolódó videóanyag

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk