Dr. Mihalec Gábor előadása - beszámoló

2019. 02. 05. | | 2019. 02. 19.

 

 

Érzelmi egészség a párkapcsolatban – Dr. Mihalec Gábor előadása a Házasság hetében Székesfehérváron

2019.02.05. – Honnan tudhatom, hogy baj van ez érzelmi életemmel? Miről lehet felismerni az érzelmileg egészséges embert? Lehet egy házasság olyan, amilyenre vágyunk, sőt, még annál is jobb? Fel tudjuk-e ismerni, mit kell tennünk, és ha igen, hogyan csináljuk? A fenti kérdéseken kívül számos izgalmas témát boncolgat Dr. Mihalec Gábor új, 1+1=3 Érzelmi egészség a párkapcsolatban könyve, melynek bemutatóját Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartották.

A Házasság hete fehérvári programsorozatának előadója arról beszélt, amikor két ember találkozik, az Én és a Te eggyé válik és lesz belőle egy „mi”. Ez a „mi” minőségileg több és más lesz, mint az 1 + 1. Ha jól vannak összegyúrva, akkor nem kettő lesz, hanem 3 vagy 5 vagy 10 vagy 20 vagy bármennyi, hiszen olyan tulajdonságokat hívhatnak elő egymásból, olyan lehetőségeket hozhatnak közösen egymásból felszínre, amelyeket korábban külön-külön senki sem hozhatott volna ki belőlük. „A valós életben az látszik, hogy az 1 + 1 sokszor nem is kettő, hanem másfél lesz, vagy 1 marad. Fontos megtalálnunk, hogyan lehet megelőzni ezt a helyzetet, vagy ha már kialakult, akkor hogyan lehet ebből még többet kihozni, a sok kreativitást és lehetőséget felszabadítani, ami benne lehet egy kapcsolatban” – hangsúlyozta az előadó.

Mihalec Gábor előadásának másik fő témája az érzelmi egészség volt, amelyet a legfontosabbnak tart a párkapcsolatban. „Az érzelmi egészség magában foglalja a megelégedettséget, lelkesedést az élet iránt, a stresszel és akadályokkal való megküzdés képességét, az élet értelme és célja felőli meggyőződést, a tanulás és alkalmazkodás rugalmasságát, a munka és a játék egyensúlyát, az emberi kapcsolatok kezdeményezésének és fenntartásának képességét, valamint az önbizalmat és a magas önértékelést.”

Berta Kata
Videó Somogyi Tamás és Berta Kata

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk