A tízezredik látogató - beszámoló

2007. 10. 30. |

 

 a tízezredik látogató és családja

 

A székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum Szent Imre 1000 éve című kiállításának tízezredik látogatója Brunner Vilmos, október 30-án 15 óra 1 perckor érkezett a múzeum pénztárához. Brunner Vilmos csákberényi református lelkészt a kiállítás megtekintésére elkísérte felesége és négy fia is. A meglepődött és meghatódott családot Spányi Antal megyéspüspök és Mózessy Gergely gyűjteményigazgató köszöntötte. Spányi Antal megyéspüspök megköszönte, hogy eljöttek megtekinteni Szent Imre millenniumán, a herceg tiszteletére rendezett kiállítást, s hozzátette: „Örömet jelent számunkra, hogy nagy családok is látogatják a kiállítást. Református testvéreink érdeklődése bizonyítja, hogy Szent Imre herceg üzenete nem ismer sem országhatárokat sem felekezeteket, mindenkihez szól.”

A megyéspüspök ajándékcsomaggal kedveskedett a Szent Imre kiállítás tízezredik látogatójának és családjának. A csomagokból a Szent Imre 1000 éve kiállítás logójával díszített pólók, sapkák, kitűzők, bögrék, plakátok kerültek elő a gyermekek nagy örömére.

„A családból a két ikerpár a kilenc éves Vilmos és Dániel, valamint a hatéves Mátyás és Bertalan kísért el bennünket Székesfehérvárra, a három éves Mózes otthon vár minket.”– mondta Brunnerné Nemes Gyöngyi. A csákberényi református lelkész hozzátette: „A reformáció ünnepe előtt tudtunk a legkisebb gyermek alvásidejében időt szakítani a Szent Imre kiállítás megtekintésére, amit a fiúk már nagyon vártak, de ekkora meglepetésre nem számítottunk.”

BPK
Fényképeket készítette: Lakata Pál

 


 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk