Ébresztő Fesztivál - beszámoló

2022. 07. 13. | | 2022. 08. 14.

 

 

„Aki a szeretetben marad, Istenben marad.” - A 2022-es Ébresztő Fesztivál Csákváron

2022.07.13. - Nagy örömünkre szolgált, hogy az idei évben is a csákvári plébánia adhatott otthont a Székesfehérvári Egyházmegye és a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával létrejött Ébresztő Fesztiválnak.

A fesztivál időpontja július 13-17. volt. A mostani fesztiválra is sok helyről érkezett az a 74 lelkes fiatal, akik gazdag lelki programokban és élményekben vehettek részt. A fesztivál célja, hogy találkozzanak a fiatalok igazi önmagukkal, társaikkal és Istennel. Úgy láttuk, tapasztaltuk, hogy ez a cél az idén is megvalósult. Az idei mottónk a következő volt: „ Aki a szeretetben marad, Istenben marad.”

Az egyik legszebb, legmélyebb tartalmú, és mégis legelcsépeltebb szó a szeretet. Szeretet nélkül lehet, de nem érdemes élni. Mindnyájan vágyunk rá, benne élünk, és szeretnénk benne növekedni. Hogyan szeressem jól magamat? Hogyan szeressem jól a másikat, aki közel áll hozzám? Hogyan szeressem az ellenségemet? Hogyan szeressem az elesetteket? Idén ezekre a kérdésekre kerestük a választ, de közben játszottunk, zenéltünk, sportoltunk.

Az előadóink és műhelyezőink segítettek nekünk abban, hogy a szeretet témakörben együtt gondolkodjunk. Kis csoportokban mély kérdésekre kerestük együtt, őszintén a válaszokat. A fő előadóink a szeretet különböző aspektusait mutatták meg. Dani Gyöngyi 7-szeres paralimpikon arról tett tanúságot, hogy fontos magunkat helyesen szeretni. Lackfi János költő a család szeretetéről beszélt. Lólé Attila, aki fogvatartottsága idején tapasztalta meg Isten megbocsájtó szeretetét és Magó Mária Teréz nővér, aki az elesettek gondozása közben kap és kapott Istenélményeket.

Műhelyezőink különböző témákban gondolkodtatták el a fiatalokat, mint például férfiasság, nőiesség, család szeretete, ellenség szeretete, digitális tudatosság, illetve megismerhettük a Shalom közösséget. A fesztivál nagyon sokat adott testileg és lelkileg is. Jól elfáradtunk kincskeresés, sportolás, íjászat, lézerharc közben, de feltöltődtünk a közös beszélgetésekben, szentségimádásban, lelki programokban. Hálásak vagyunk előadóinkért, papjainkért, szerzetes nővérekért műhelyezőinkért, kiscsoportok vezetőiért, orvosi, ápolói háttérért, egyházközségünk minden tagjáért, akik vállalták a portaszolgálatot, a tábor őrzését és finom süteményekkel, fagylalttal, étellel láttak el bennünket. Hálás köszönet Tomi atyának, Virágnak, Daninak, Zsuzsinak, Beának, Nikinek a szervezői munkájáért.

A képeket látva, a visszajelzéseket olvasva tudjuk, hogy a Jóisten velünk volt és megáldotta ezt a pár napot. Jövőre folytatjuk.

Magasiné Kudlik Mónika
Videó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió



 

Korábbi évek beszámolói:


© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk