Egyházmegyei Látónap

2012. 09. 08.

 

Időpont: 10 h 00 - kb. 14 h 00
HelyszínSzent István Mûvelődési Ház - Székesfehérvár

 

előadás

 

Szombaton nyolcadszorra kerül sor a Székesfehérvári Egyházmegye életének megújítására szervezett éves konferenciára. A hagyományoktól eltérően az idei Látónap, melynek témája a katekumenátus, Szent István Művelődési Házban kezdődik délelőtt 10 órakor Szentlelket hívó napközi Imaórával. Ezt követően három „riport” következik.

Az Egyházunk által „újra felfedezett” és a Tanítóhivatal által ajánlott „módszerről”, a katekumenátusról szeretnénk beszélgetni. Bemutatásra kerül néhány olyan plébánia, ahol már működnek ilyen csoportok. Beszámolnak örömeikről, próbálkozásaikról vagy éppen kudarcaikról. Olyan lehetőséget szeretnénk középpontba állítani, ami reményeink szerint mindenki szolgálatát is sokban segíteni fogja. Minden riport után kiscsoportos beszélgetés kezdődik. A riportokat és beszélgetéseket követi a püspöki zárszó, majd azt követően agapé.

A találkozó a papság és világi hívek együttmûködését szolgálja, amelyen együtt vesznek részt a plébánosok, a képviselőtestületek tagjai, sekrestyések, kántorok, világi lelkipásztori kisegítők, hitoktatók, a család- és ifjúsági csoportok, valamint a lelkiségi mozgalmak képviselői.  

 

Száraz László és Tóth Tamás
plébános atyák

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk