Egymillió gyermek imádkozik - beszámoló

2019. 10. 18. | | 2019. 10. 18.

 Nemcsak kőből, imádságból is épül – A világot átölelő imalánchoz csatlakoztak a székesfehérvári Szent Imre-iskolások

2019.10.18. – Folyik az építkezés a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskolában. Az intézmény nevelőtestülete mindent megtesz azért, hogy az oktatás zavartalan lehessen az iskolában. A bővítési munkálatok mellett azonban az iskola életében fontosnak tartják azt a lelki építkezést is, amelynek egyik alappillére a közös imádság.

2005 óta egy Dél-Amerikából induló kezdeményezésre, a világ minden táján gyermekek imádkoznak együtt október 18-án a világ békéjéért. A rózsafüzér imához a Szent Imre-iskolások is csatlakoztak Ugrits Tamás püspöki biztos vezetésével.

Tamás atya a diákoknak elmondta: a Szűzanya gyermekeket kért imádságra Lourdes-ban és Fatimában is. Közülük a legfiatalabb 2 éves volt, a legnagyobb 14 éves. „Ezért megszólítva érezhetjük magunkat. Mária kérését rózsafüzérrel kezünkben teljesítjük, amikor együtt mondjuk ezt az imát, amely nemcsak felnőtteknek szól, hanem az Ő szándéka szerint a gyermekeknek is. Csatlakozunk sokmillió gyermekhez, akik a világban ugyanebben az órában mondják az imádságot. hogy béke, egység és szeretet legyen a földön, a családunkban, az iskolánkban és mindenki szívében az egész világon.”

Ugrits Tamás atya végül megáldotta a gyermekeket, és azt kívánta, ismerjék meg a közös ima erejét, és tapasztalják meg azt az összetartozást, amely az egyházban és az egész világban így valósul meg.

Berta Kata
Fényképeket készítette Nagy Anikó
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk