Élelmiszerosztás Dunaújvárosban - beszámoló

2020. 04. 28. | 2020. 04. 28.

 

 

Élelmiszerosztás Dunaújvárosban


Ne utasítsd el a gyámoltalan szegényt, a szűkölködőtől ne fordítsd el arcod (Sir 4,4)


2020.04.28. - A koronavírus terjedésének lelassítása céljából bevezetett kijárási korlátozás miatt sok család részben, vagy teljesen elveszítette jövedelmét. Akik nem rendelkeznek tartalékkal, esetleg albérletben élnek, nehéz helyzetbe kerültek. Többen segítségért fordultak a dunaújvárosi karitászhoz. Önkénteseink az idősebb korosztályhoz tartoznak, ők – családtagjaik kérésére – karanténba vonultak. Nem voltak élelmiszer-tartalékaink, és hiányzott a segítő kéz. Az internetes fórumokat felhasználva ötleteltünk és imádkoztunk.

A járvány alatt Baltási Nándor plébános kezdeményezésére létrejött egy levelezőlista, ezen keresztül szólítottuk meg a plébániaközösség tagjait. Beszámoltunk a korábbi adományosztásokról, a megszakadt nagyböjti gyűjtés eredményéről, és kértük, hogy lehetőségeikhez mérten átutalással támogassák a helyi karitász csoport munkáját. A befolyt összegből zöldséget és tartós élelmiszert vásároltunk. Isten a csomagok elkészítéséhez is gondoskodott önkéntesekről. A családok kiválasztása és értesítése a szokásos módon, a csomagok kiosztása rendhagyóan, a templom bejáratánál történt, a járványügyi előírások betartása mellett.

A közel százezer forint értékű élelmiszer- és pénzadománynak köszönhetően 21 család (81 fő), egy-egy közel 15 kg-os segélycsomagot kapott.

Isten fizesse meg a pénzbeli támogatást és az értünk mondott imát!


Megulesz Gabriella
dunaújvárosi karitászcsoport vezető

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk