Első csütörtöki Eucharisztia ünnep (Ciszterci) - beszámoló

2016. 02. 04. | | 2016. 02. 05.

 

 

Krisztus ránk bízta magát

2016.02.04. - Együtt imádkoztak főpásztorukkal ismét a fehérvári hívek, a ciszterci Nagyboldogasszony templomban, a hagyományos elsőcsürtöki imaalkalmon. Ezen az estén Spányi Antal püspök a város papjait és a plébániák képviselőit arra hívta, szemléljék együtt azt a Krisztust, aki egészen ránk bízta magát, és elszakíthatatlanul velünk maradt az Oltáriszentségben.

A megyés püspök beszédében arra is felhívta a figyelmet, nehezen bízzuk rá magunkat teljesen Jézusra. „Tele van életünk felesleges dolgokkal, amelyekhez kényelmünk miatt ragaszkodunk. Krisztus személyes szeretete irántunk pedig arra sürget, - hogy az apostolok nyomán - mindentől szabadon vigyük az örömhírt a világba. Tanúságtételünkkel hirdessük az embereknek, hogy a bensőséges szeretetkapcsolat Istennel a legtöbb, amit elérhetünk életünkbe.”

A szentmisén jelen voltak a 85. sz. Zrínyi Miklós cserkészcsapat fiataljai, akik az egyetemes könyörgéseket olvasták fel.

A szentmise után kezdődött a közös szentóra, amelyben a főpásztorral együtt a Szentlélek kegyelmeiért fohászkodtak a hívek az Oltárszentség előtt, hogy minden ember megszabaduljon attól, ami elválasztja Krisztustól, ami megzavarja abban, hogy felismerje Őt és hallgasson rá. „Krisztust kell hordoznunk, Őrá kell hallgatnunk, Őhozzá kell szólnunk. Ő az, akitől vigaszt és reményt kapunk, amelyet el kell vinnünk másoknak is. Mert Krisztus ránk bízta magát.” - hangzott el főpásztor imájában.

A főpásztor az imádság végén hálát adott az Irgalmasság Éve eddigi eseményeiért az egyházmegyében: a szent kapuk nyitásáért, a szerzetesi hivatások ünnepéért.

A város közös imája a családokért, nemzetünkért, egyházunkért, új papi és szerzetesi hivatásokért a következő hónapban a Székesegyházban folytatódik. 

 

Berta Kata
Képek Somogyi Tamás
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk