Ferenc pápa üzenete a 38. ifjúsági világnapra

2023. 11. 26. | | 2023. 11. 21.

 

 

 

A Szentatya, Ferenc pápa üzenete a XXXVIII. Ifjúsági világnapra

„A reményben legyetek derűsek” (Róm 12,12)

Kedves Fiatalok!

2023.11.26. - Idén augusztusban több százezer kortársatokkal találkoztam, akik Lisszabonban, az Ifjúsági Világtalálkozón gyűltek össze a világ minden tájáról. A világjárvány idején, a sok bizonytalanság közepette is tápláltuk a reményt, hogy a Krisztussal és a többi fiatallal való találkozásnak ez a nagyszerű ünnepe mégis megvalósulhat. Ez a remény valóra vált és sokunknak, akik ott voltunk – engem is beleértve – minden várakozását felülmúlta! Milyen szép volt a lisszaboni találkozónk! Egy igazi színeváltozás-élmény, a fény és az öröm fellángolása volt!

A záró szentmise végén, a „Kegyelem parkjában” (Campo da Graca) bejelentettem, hogy kontinenseken átívelő zarándoklatunk következő állomása 2027-ben a koreai Szöulban lesz. Előtte azonban még lesz egy találkozásunk: 2025-ben Rómában, az Ifjúsági Jubileum alkalmával, ahol szintén „a remény zarándokai” lesztek.

Ti, fiatalok vagytok az Egyház és a szüntelenül úton lévő emberiség örömteli reménye. Szeretnélek kézen fogni benneteket és veletek együtt járni a remény útját. Szeretnék beszélni veletek örömeinkről és reményeinkről, de a szívünk és a szenvedő emberiség bánatáról és félelmeiről is (vö. Gaudium et spes lelkipásztori konstitúció, 1.). A szentévre való felkészülés két évében először Szent Pál buzdításáról fogunk elmélkedni – „A reményben legyetek derűsek” (Róm 12,12) –, majd elmélyülünk Izajás próféta szavaiban: „akik az Úrban bíznak, futnak, de nem fáradnak ki” (vö. Iz 40,31).

Üzenet teljes elolvasása: 
 2023ifjusagivilagnap_papaiuzenet.docx (80 kB)

 Kép: magyarkurir.hu


© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk