Házasok és fiatalok közös farsangja - beszámoló

2015. 02. 14. | | 2015. 02. 17.

 

 

A házaspároknak meghirdetett „Szeretetkaland” internetes házasságmegerősítő játék záróeseménye volt a székesfehérvári egyházmegye szervezésében tartott farsangi bál. Ezen az alkalmon tartották nagyböjt előtti mulatságukat az ifjúsági közösségekből érkező fiatalok is a Szent István Művelődési Házban.

Varga László és felesége Kati, az egyházmegye családpasztorációs irodájának munkatársai, a résztvevő párokkal összegezték a „Szeretetkaland” játék feladatait. A zenés összeállításban számos fotó bizonyította, a házastársak örömmel teljesítették a szerelmes hétpróbát. Találtak időt arra, hogy kettesben legyenek, egymásra figyeljenek. A vidám beszámolókban elhangzottak tanúságtételek arról, miként segítették a kétszemélyes feladatok házastársi kapcsolatuk újrafelfedezését.

A „Szeretetkaland” játék megosztása után megérkeztek a fiatalok is az egyházmegye több területéről. Tornyai Gábor plébános az ifjúsági pasztorációs iroda képviseletében köszöntötte a bálozókat, és felkérte a megyés főpásztort, nyissa meg a bált.

Spányi Antal megyés püspök elmondta, hogy az egyház örömmel áll az ember mellé, örömmel szenteli meg életeseményeit. A farsangnak és egyben a házasság hetének végén szívesen áldja meg a családokat, fiatalokat és természetesen vidámságukat, emberi kapcsolataik elmélyítését. „Bármely szórakozás jó, amelyben Isten áldását kérve, hittel részt lehet venni” – mondta a főpásztor, és áldását adta a fiatalokra, a házasokra egyaránt.

A jó hangulatú zenés esten mindenki jól érezte magát. Ritka alkalom volt azoknak a házaspároknak, akik gyermekeiket is elhozták, hogy együtt táncolhatott a család a ma oly divatos retró hangulatú bálon.

BPK
Fényképeket készítette Gersztheimer Zsolt



Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk