Honvédelmi elismerést kapott Dr. Cser-Palkovics András, Spányi Antal és Dr. Karsai Béla - beszámoló

2020. 05. 29. | | 2020. 05. 30.

 

 

2020.05.29. - A Honvédelem Napja alkalmából adtak át elismeréseket pénteken a Honvédelmi Minisztériumban. Dr. Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét és Spányi Antal megyés püspököt a honvédelem ügyének kiemelkedő támogatásáért, dr. Karsai Bélát, a HTBK Székesfehérvári Szervezetének elnökét a honvédelem érdekében végzett tevékenységéért tüntették ki Budapesten. A Honvédelmi Minisztérium által kiadott, részletes sajtóközleményt az alábbiakban olvashatják.

Hazai Samu- és Görgei Artúr-életműdíjakat adtak át május 29-én, pénteken Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban. A rangos elismerést dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka nyújtotta át a díjazottaknak.

A báró Hazai Samu egykori honvédelmi miniszter nevével fémjelzett életműdíjat példaértékű katonai életpályájuk és kiemelkedően magas parancsnoki teljesítményük elismeréseként kapják a díjazottak. A nyugállományú tisztek vagy altisztek a hivatástudat, valamint a Magyar Honvédség érdekében végzett kiváló szolgálatteljesítés elismeréseként kaphatnak Görgei Artúr-életműdíjat.

A tiszteletet érdemlő munka és az évtizedes szolgálat megbecsüléseként Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka nyújtotta át az elismeréseket. A tárca dr. Deák János nyugállományú vezérezredes, valamint Kelemen István nyugállományú vezérőrnagy munkáját Görgey Artúr-életműdíjjal ismerte el, Kositzky Attila nyugállományú altábornagyét pedig Hazai Samu-életműdíjjal. A honvédelem ügyének kiemelkedő támogatásáért dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Spányi Antal megyés püspök, valamint Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja a Honvédelemért Kitüntető Cím első fokozatát érdemelte ki.

Az ország honvédelme érdekében végzett tevékenységéért a Honvédelemért Kitüntető Cím harmadik fokozatát kapta dr. Karsai Béla, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének elnöke, míg Béry Zoltán nyugállományú alezredes emléktárgyat vehetett át a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség vezetőitől.

Forrás: szekesfehervar.hu

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk