Húsvétvasárnapi ünnepi szentmise - beszámoló

2021. 04. 04. | | 2021. 04. 04.

 

 

Húsvétvasárnap - ünnepi püspöki szentmise Krisztus feltámadásának ünnepén

2021.04.04. - Húsvétvasárnap délelőttjén Spányi Antal megyés püspök celebrált ünnepi misét a Szent Imre templomban. „Jézus feltámadásának öröme az új élet kezdete.” - emelte ki szentbeszédében a főpásztor.

„Az üres sír, hirdeti a feltámadást. Lassan értik meg az apostolok és az emberek, hogy Krisztus feltámadása Isten gondolatainak beteljesedése. Feltámadásával mindent megújított és mindennek új értelmet, mindennek új távlatot adott. Lassan értik meg, hogy úgy megy előre a világ és benne a mi életünk, ha nem a magunk gondolataihoz ragaszkodunk, hanem próbáljuk megérteni és befogadni az Isten akaratát és az Isten gondolatát. Ha tudjuk magunkhoz ölelni az Istentől nekünk szánt sorsot, a világot, - melyet Isten nekünk teremtett - amelyben most küszködünk és élünk úgy fogadni, ahogy az Isten adja nekünk, akkor valami új kezdődik bennünk és ez az új képes arra, hogy Isten kegyelmével megújítsa az egész világot.” - hangsúlyozta szentbeszédében Spányi Antal, püspök.

„Jézus feltámadásának öröme az új élet kezdete. Nekünk adatott és a mi dolgunk, hogy ezzel mit teszünk. Adja az Úr, hogy ezen a húsvéton értsük meg az Isten akaratát, adja az Úr, hogy próbáljunk ezzel az akarattal azonosulni, ehhez igazítani életünket. Akkor könnyebb lesz megérteni a világot, könnyebb lesz a szenvedéseket is elviselni, a kereszteket is hordozni és könnyebb lesz megbocsátani.” - zárta ünnepi gondolatait a főpásztor.

 Lugosi Balázs
Videó Somogyi Tamás és Berta Kata



 

Korábbi évek beszámolói:

 
 

 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk