Jézus jön – Ég a harmadik adventi gyertya a fehérvári Szent Imre Iskolában is - beszámoló

2019. 12. 16. | | 2019. 12. 16.

 

 

 

Jézus jön – Ég a harmadik adventi gyertya a fehérvári Szent Imre Iskolában is

2019.12.16. – A székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola adventi koszorúján az öröm gyertyáját – Csák Lajos igazgató meghívására idén is – Spányi Antal székesfehérvári püspök gyújtotta meg. Az intézményvezető megköszönte a főpásztornak, hogy adventben, ebben az érzelmileg és lelkileg fontos időszakban mindig ellátogat a diákok ünnepségére. Megtekinti azt a karácsonyfát, amelyet nemcsak a tanulók alkotásai díszítenek, hanem a díszekbe rejtett jócselekedetek felajánlásai is. Köszönetet mondott az iskola megújításáért, amellyel párhuzamosan a pedagógiai munka is megújul az intézményben.

Az igazgató megköszönte Ugrits Tamás iskolabiztos jószándékkal, sok energiával és erőfeszítésekkel végzett munkáját, ami az iskolában eltöltött sok időt is jelenti. Külön köszönte, hogy szolgálatával a szentimrésekből lelki közösséget, egységet kovácsolt.

A sokéves hagyománynak megfelelően a diákok bensőséges, karácsonyváró verses-énekes műsorral készültek az ünnepségre. „Jézus jön. Lehet, hogy este. Sötétlő hegyek felett felragyog, mint fényes csillag, szebb hazába elvezet. … Várva várom, kész a szívem tárni ajtót és kaput. Kész a lábam nyomdokában járni, bár nehéz az út” – hangzott el az ünnepen.

„Advent mindig különleges időszak, tele van a kicsik és nagyok szíve is várakozással. Van, aki azt számolja, hányat kell még aludni karácsony szent estéjéig, van, aki reménykedik, hogy amire vágyik, azt megkapja” – mondta a főpásztor a gyerekekhez szólva. „Karácsony igazi öröme azonban, hogy eljön hozzánk a Gyermek Jézus, megszületik Betlehemben, és egy lesz közülünk és hozzánk hasonló lesz. A várakozás idejét úgy éljük meg, hogy az ünnepen Vele tudjunk találkozni. … Ma meggyújtjuk a harmadik, rózsaszín gyertyát, ami az örömet jelenti. Öröm az, ha valamit kapunk, ha szeretnek bennünket. De fel kell ismernünk, hogy a legnagyobb öröm, hogy velünk van az Isten, és közel van hozzánk. Szeret, segít, és az Ő szeretetében telik életünk. Örüljünk annak, hogy másoknak örömet tudunk szerezni, és le tudjuk győzni önmagunkat. … Így készítsük a szívünket arra, hogy karácsonykor ne csak Betlehemben legyen Jézus, ne csak a templomi jászolban csodáljuk meg Őt, hanem be tudjuk fogadni a lelkünkbe. Ott akar lakni, ott kopogtat szívünk ajtaján, ott legyen tiszta és boldogságot sugárzó helyen. Adja Isten, hogy tudjunk másokat is örvendező szívűvé tenni ebben a harmadik hétben, amikor az örömgyertya lángja világít” – fejezte be gondolatait a megyés püspök.

Advent harmadik hetében az iskola karácsonyfáján még tovább sokasodnak a tanulók színes papírdíszekre írt jócselekedetei.

Berta Kata
Fényképeket készítette Nagy Anikó
Videó: Somogyi Tamás és Berta Kata



Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk