Jézus szíve búcsú 2024 Mátraverebély-Szentkúton - beszámoló

2024. 06. 07. | | 2024. 06. 09.

 


Jézus szíve búcsú 2024 Mátraverebély-Szentkúton

2024.06.07. - Jézus Szívének ünnepén a Katolikus Szeretetszolgálat intézményeiben élők és dolgozók hagyományaikhoz híven elzarándokoltak a Mátraverebély-Szentkúti nemzeti kegyhelyre, ahol excellenciás és főtisztelendő Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be ünnepélyes szentmisét. A Jézus Szíve búcsú különlegessége, hogy a szentmise keretében a betegek szentségének közösségi kiszolgáltatására is sor kerül.

Püspök atya homíliájában a keresztény ember célját állította elénk: dolgunk, hogy Krisztusivá téve a világot már e földön Isten Országát építsük. Minderre az képes, aki szívében és lelkében, minden dolgában Istent hordozza, erre törekszik. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a mai világ sokszor elveszíti a szeretetet – még a szó jelentését is elfeledve – de aki képes szeretetet adni embertársai számára, az segít nekik találkozni Jézussal: mindannyian erre kaptunk meghívást. Aki Krisztust hordozza, még fájdalmai közepette is új erőre kap, mert Tőle hallja: „veled vagyok!” Fontos, hogy a magunk gondolkodásmódját alakítsuk, formáljuk – hogy ne ennek a világnak a gondolkodásmódjához igazodjunk, hanem Jézus örömhíréhez, az egyház tanításához, felajánlva szenvedéseinket Krisztusnak, az egyház javára. Ezzel értelmet nyer, ami nehéz – és bennünket, és a világot is emeli Krisztus felé.

A Szeretetszolgálat idei búcsúján a Szeretetszolgálat közel négyszáz munkatársán és ellátottján felül más intézmények is részt vettek – és több százan kaphattak megerősítést a betegek szentsége által.

A búcsúról a facebook oldalon is találhatók képek:
www.facebook.com/katolikusszeretetszolgalat

Katolikus Szeretetszolgálat
Fényképeket készítette Ugrits János és
      Kiss István fr Didák OFM  

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk