Karitász tábor rászoruló gyerekek részére - beszámoló

2022. 08. 04. | | 2022. 08. 04.

 

 

Karitász tábor rászoruló gyerekek részére a Székesfehérvár-Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia Karitász csoportjának szervezésében

2022.08.04. - A Székesfehérvár-Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia Karitász csoportja az idei évben 20. alkalommal szervezett tábort 6-14 éves rászoruló gyerek számára a plébánián.
A tábor plébánosunk szívhez szóló megnyitójával és feladatkiosztásával kezdődött július 25-én hétfőn. Az egész héten át tartó táborban csoportunk önkéntesei sokat segítettek.

A tábor résztvevői azon rászoruló gyermekek voltak, akiket karitász csoportunk az elmúlt években már felkutatott. A programgazdag egy hét alatt a gyerekek kézműves – és drámafoglalkozásokon vehettek részt, valamint fiatal önkénteseink segítségével a plébánia udvarán arcfestést is kérhettek, valamint szám háborúzhattak is.

Kedden, valamint szerdán vendégelőadóink voltak, így a táborban jelen lévő gyerekek korcsoportjuk szerinti meséket hallgathattak egy meseterapeuta segítségével, valamint a madarakról hallgathattak egy közel egy órás érdekfeszítő előadást. A tábort megtisztelte jelenlétével egy állatorvos is, aki szintén közel egy órában a kutyákat és a macskákat mutatta be a gyerekeknek egy élő kutya jelenlétében. Az egy hét alatt mézeskalács díszítő és szövőnő is tiszteletét tette a táborunkban.

A gyerekek a táborban ügyességi játékokat is játszhattak különböző ajándékokért. A gyerekek minden nap végén ajándékot is kaptak a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász és a Katolikus Karitász támogatásában: többek között karitász naptárat, tollat, valamint tisztasági csomagot. A PatikaPlus Gyógyszertárak jóvoltából vitamin, csoportunk által pedig jojó, 10 szögletű dobókocka, állatfigurás nyomda került átadásra ajándékként.

Egy lelkes támogatónk fagylaltot is hozott a gyerekeknek. Szokásainkhoz hűen pénteken kirándulni voltunk a rászoruló gyerekekkel. A programban Gárdony-Agárdon Gárdonyi Géza szülőházának megnézése, valamint a gárdonyi rönkvár áttanulmányozása szerepelt játékos feladatokkal. Ezután az Agárdi Parkerdőbe utaztunk általunk bérelt autóbusszal, ahol a bőséges hidegélelmet tartalmazó élelem megevése után a táborban résztvevők csavaros fagylaltot, vagy jégkását ehettek. A pénteki nap és így a tábor is a Velencei-tónál ért véget egy sétahajózás formájában.

Plébánosunk javaslatára a gyerekek a legszebb élményeiket lerajzolhatták és/vagy leírhatták. Ezeket a templomban az oltár elé elhelyezhették és egy kicsit imádkozhattak is. Az önkéntes segítők segítségével egy két soros énekdalt is elénekeltek a táborban résztvevő rászoruló gyerekek.

Az egy hét alatt rengeteg pozitív visszajelzést kapott csoportunk a gyerekektől. Az egyik résztvevő egy karitász önkéntest szorgos munkájáért piros színnel kifestett gipsz szívvel jutalmazta. Egy másik résztvevő szerint ez a legjobb tábor, amelyben évek óta jár. Megindító volt hallani, hogy egy rászoruló gyerek saját bevallása szerint e hét folyamán kezdett el hinni Istenben.

Fiatal önkénteseink és csoportunk tagjai is nagy elánnal és szívvel dolgoztak a tábor sikeréért, amelyet ezúton is szeretnénk mindenkinek megköszönni. Hálát adunk a jó Istennek, hogy imákkal teli hetünkön végig jó időt biztosított nekünk és a gyerekek pozitív érzésekkel várhatják a következő évi tábort.

Schneider Máté, a Székesfehérvár-Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia Karitász csoportjának önkéntese, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász szociális segítője


Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk