Neves fehérvári személyek olvassák hétfőn a hangos Bibliát - beszámoló

2019. 08. 12. | | 2019. 08. 14.

 

 

Közel hetven fehérvári felolvasó szerepelt a készülő Hangos bibliában

2019.08.12. - A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány igazgatója, Dr. Benyik György, egyetemi tanár kezdeményezésére folytatódik hazánkban a hangos Biblia program. Ennek keretében Fehérváron hétfőn, Székesfehérváron, a Szent László teremben olvastak a a Könyvek Könyvéből részéleteket; mintegy hetven fehérvári felolvasó, köztük Spányi Antal, püspök három perces részletekben mondta felvételre az ószövetségi Szentírás Számok könyve és Judit könyve részét.

A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója, Mosns. Dr. Benyik György egyetemi tanár, plébános által elindított kezdeményezés keretében a következő hónapokban önkéntesek olvassák fel az Ószövetség teljes szövegét, s születik meg a hangos Biblia.

A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház a Számok könyve és a Judit könyve rész felvételét vállalta,

amelyet hétfőn a Szent László teremben rögzítettek Fülöp Zsolt és Sramek Nándor, hangmérnökök közreműködésével. Az egybegyűlt felolvasókat Spányi Antal köszöntötte.

„A Bibliát sokféleképpen emlegetik; nekünk nagyon kedves az a név, hogy a Könyvek Könyve. De még ennél is sokkal-sokkal több.

A Biblia az Isten szava, élő eleven üzenete.

A Biblia az Isten kinyilatkoztatása. Egy könyv, hiszen ezt a kinyilatkoztatást leírták, hogy megmaradjon, el ne felejtődjön, meg ne változódjon. Leírták könyv formájában, kezünkbe tudjuk venni.

A Biblia a világ legtöbb nyelvére lefordított könyv.

Benyik professzor úr gondolata nyomán ezt a könyvet ellőbb kézzel lemásolták, majd most, szintén az ő ötlete alapján végigolvassuk a Bibliát, amelyről hangzófelvétel készül.

A hangos Biblia felvételeinek készítése a Szent László teremben
Azt gondolom, hogy ez is egy alkalom, egy lehetőség, hogy minél több emberhez eljusson az az üzenet, amit az Isten az embernek küld.

Jusson el az az üzenet az emberek szívéhez és lelkéhez, amely megmutatja, hogy hogyan kell élnünk, mit kell tennünk az életben, mit gondoljunk Istenről és egymásról.” - hangsúlyozta a főpásztor.

„Ez a felolvasás segítsen, hogy ne csak mi kerüljünk általa Istenhez közelebb, hanem imádságos jelenlétünk által vigyük egész városunkat is Istenhez közelebb.” - zárta gondolatait Spányi Antal, püspök, aki a vállalt bibliai rész első felolvasója is volt, őt Ugrits Tamás, pasztorális püspöki helynök, irodaigazgató követte majd az önkéntesek, mintegy hetvenen, egymást váltva, három perces részleteket vállalva.

„A Biblia felolvasásának Székesfehérváron már hagyományai vannak, hiszen adventi időben mindig sokan jelentkeznek az Újszövetség Maratonra. Célunk volt a versmondásban vagy más kulturális területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok megszólítása.” - emelte ki Jakubek Tiborné, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója.

Forrás: szekesfehervar.hu

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk