Országos érdeklődés övezi a Szent Imre kiállítást - beszámoló

2007. 09. 20.

 

 az egyik csodálatos terem


Az Önkormányzat dolgozói is megtekintették a Szent Imre kiállítást

A Székesfehérvári Egyházmegye Szent Imre születésének 1000. évfordulójára rendezett nagyszabású kiállítását, egy hónap alatt közel négy ezren tekintették meg. Növekvő érdeklődés kíséri a Szent Imre tisztelet hazai és külföldi emlékeit bemutató nagy volumenű tárlatot. Az egyéni látogatók, oktatási intézmények, klubok, turistacsoportok mellett Székesfehérvár MJV Önkormányzatának száz dolgozója is megtekintette a kiállítást.

Országszerte sokan hírét viszik a mai ember vizuális igényeit is kiszolgáló, maradandó élményt nyújtó, modern tárlatnak. A látogatók nagy része először fedezi fel, hogy Árpád-házi Szent Imre élete és kultuszának őrzése mekkora jelentőséggel bírt az elmúlt korok és a mai ember számára is. Többen barátaikkal, ismerőseikkel térnek vissza Szent Imre szülőházához.

A több mint 150 kiemelkedő művészeti alkotás, könyvművészeti és grafikai mű, zenei és irodalmi alkotás soha nem látható gyűjteménye még két hónapig tekinthető meg az érdeklődők számára. Tárlatvezetést és az iskolások számára külön interaktív múzeumpedagógiai foglalkozást biztosítanak előzetes egyeztetéssel.

Érdeklődni lehet a 22/510-697-es telefonszámon, illetve a muzeum@szfvar.katolkus.hu e-mail címen.

 


 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk