Püspöki látogatás az adonyi nővéreknél - beszámoló

2015. 12. 07. | | 2015. 12. 09.

 

 

Lélekben megerősödve folytatják önként vállalt feladataikat az indiai nővérek

Hagyományos házi ünnepség keretében, december 7-én ismét megújították Istennek tett fogadalmukat az indiai nővérek, hogy így erősítsék meg újra és újra hitüket, mely kell ahhoz, hogy ezt a nehéz munkát kiegyensúlyozott lélekkel végezni tudják.

Spányi Antal megyés püspök ünnepi szentmise keretében tolmácsolta és kérte a fogadalom isteni elfogadását, mert mint mondta: a nővérek elsősorban Istent szolgálják, és neki ajánlják fel az idős emberek ápolásával, életük szebbé tételével járó munkát.

Dr. Harkai Klára, a Szeplőtelen Szűz Mária Gondozóház igazgatója beszédében elmondta, hogy immár a 12. fogadalomtétel részesei lehetünk. Ebből az utóbbi háromra már a jelenlegi új helyszínen került sor az intézmény bővítésének köszönhetően. A bővítés során nyert befogadói kapacitás azóta is teljes mértékben kihasznált, 50 fő gondozottat lát el 21 fő alkalmazott, illetve segítik a munkát még az önkormányzattól kapott közfoglalkoztatottak.

Szólt az igazgató asszony azokról a támogatókról, így az önkormányzat, képviselő-testület tagjairól, akiknek köszönhetően egy szárítógépet tudtak beszerezni. Nógrádi Katalinnak az épületet díszítő faliképért mondott köszönetet. A Rózsahegyi család szintén festményt ajándékozott az intézménynek.  Takács Lajos az épület klimatizálását vállalta fel és végezte el az ehhez szükséges eszközvásárlásokkal együtt díjmentesen. Ebben Majer László és Lauber István is közreműködött. Emellett még sok-sok „angyal” segíti az otthon működését munkával, hozzájárulással. Szólt még a köszönet a Lélekmentők Kamarakórusnak, az iskolásoknak, óvodásoknak, akik a különböző ünnepeket teszik színesebbé a bentlakók számára, valamint a Neichl családnak, a borrendnek, köztük Solti Ferencnek, Paulusz Imrének, Králl Istvánnak és Neichl Mihálynak is.

A bentlakók közül Dudás Pálné Éva néni mondott köszönetet mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen családias, gondos ellátásban részesülnek.

Ezután Anie nővér köszönte meg a püspök atyának, az őt elkísérő papságnak a megtisztelő jelenlétet, a polgármesternek, Ronyecz Péternek, valamint Bokor Erika aljegyző asszonynak a tőlük és az önkormányzattól kapott támogatást. Külön szólt a püspök atyának a köszönet azért, hogy Szabó Gyula plébános úr távozása után sem maradt Adony pap nélkül. A távozást követően ide kapott vezénylést Szemere János plébános úr, aki Adony mellett Kulcs és Rácalmás települések hitéletének irányítását is ellátja.

A Lélekmentők Kamarakórus szépen szóló énekét követően állófogadás keretében látták vendégül a megjelenteket az intézmény munkatársai.

Percsi

 


 

Korábbi év beszámolója:

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk