Szent Gellért napi pedagógus konferencia

2020. 09. 24. | 2019. 12. 07.

 

Szeptember 24-én 9 óra 30 perckor kezdődően tartja a Székesfehérvári Egyházmegye hagyományos Szent Gellért napi pedagógus konferenciáját. A szentmise a Prohászka templomban lesz.

 

korábbi konferencia képe

 

Ez a nap intézményeinkben tanítás nélküli munkanap, hiszen Szent Gellért püspök, vértanú személyében a katolikus iskolák égi pártfogójukat köszöntik. A konferencián az egyházmegye 12 nevelési-oktatási intézményéből érkeznek pedagógusok, püspöki biztos atyák, az egyházmegye iskoláinak nevelő testülete és az óvodák delegációi, hogy a vértanú püspökre, a katolikus iskolák égi pártfogójára emlékezzenek.

A Püspöki szentmise után lesz az egyházmegye pedagógusainak továbbképzése és a Szent Gellért kiváló pedagógus díj átadása, melyet az intézményben dolgozók szavazata alapján ítélnek oda. A Szent Gellért-díjat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította és a díj névadójához, - Szent István király fiának nevelőjéhez méltón – a keresztény nevelésben élenjáró pedagógusoknak adományozza évek óta. A Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal 1996. óta ítéli oda a Szent Gellért díj ezüst és arany fokozatát az egyházmegye területén mûködő nevelési-oktatási intézmények munkatársainak, akik példaadó illetve szakterületükön kimagasló munkát végeznek.

 


 

Korábbi évek beszámolói:

 

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk