Szent József nap - édesapák, családfők megáldása

2021. 03. 19. | | 2021. 02. 23.

 

 

Szent Józsefet ábrázoló szobor Székesfehérvár belvárosában

 

2021.03.19. – Idei esztendőre Ferenc pápa Szent József-évet hirdetett. Ennek keretében az Egyházmegyei Családpasztorációs Iroda egy családoknak szóló délutánt szervez, ahol Szent József és az apák állnak a középpontban.

Programtervünk a következő. Püspöki szentmise lesz 17 órakor Székesfehérváron, a Szent Imre-templomban (Barátok temploma). Ekkor Spányi Antal megyés püspök megáldja az édesapákat, akik ebből az alkalomból emléklapot kapnak. A szentmise után egy közös sétára hívjuk a résztvevőket a Várkörúton található Szent József-szoborhoz, ahol köszöntjük a "Szent családnak hű sáfárát". Ott énekkel és imával kérjük családjaink és Egyházunk számára az Ő égi közbenjárását! A séta útvonalán a Szent Imre-templomtól indulunk, a Várkörút 7. számú ház oldalán található szobornál imádkozunk, és a Szent István Házhoz térünk vissza, ahol a séta után egyszerű agapéra, kötetlen beszélgetésre hívjuk a családokat!

A programtervből a szentmisére és az édesapák megáldására biztosan sor kerül a templomban, a séta és az agapé megrendezése függ az adott járványügyi rendelkezésektől. A lelki esemény során az aktuális járványügyi rendelkezéseket betartjuk.

Fontos tudni, hogy ez után a szentmise után sorsoljuk ki a Szeretetkaland 8-ban részt vevő házaspárok közt az ajándékokat, valamint a jelen lévő szeretetkalandozók itt kapják meg a házassági kapcsolataik megújulásáért végzett törekvéseiket igazoló és elismerő okleveleket.

Hogy készülten és lelki közösségként érkezhessünk, kérlek, olvassátok el figyelmesen a következőket:

1. A Magyar Kurír cikke a Szent József év meghirdetéséről.

2. Szent Józsefről szóló ének szövege (Hozsanna 213), valamint a Szent Józsefhez szóló ima szövege, melyet kinyomtatva, vagy mobilon hozzátok magatokkal, hogy együtt tudjunk imádkozni és énekelni!
 szentjozsefnap_ima_enek.docx (14 kB)

3. Fénykép a helyről.

4. Részvételi szándékotokról egymondatos visszajelzést szeretnénk kérni az édesapa nevével a következő e-mail-címre: szeretetkaland@gmail.com

Természetesen, ha valamilyen oknál fogva nem tudtátok előre jelezni részvételi szándékotokat, végül mégis el tudtok jönni, gyertek!

Sőt, nagy szeretettel kérjük, minél többen vegyétek komolyan ezt a meghívást: a mostani társadalmi és egészségügyi helyzetben igen nagy szükségünk van Egyházunk és a családok égi védelmezőjének segítségére! Adjátok át a meghívást ismerőseiteknek, senki ne maradjon ki azért, mert nem hallott róla.

Minden márciusi program, ahogyan eddigi egyházmegyei programjaink is, függenek az aktuális járványügyi helyzettől és rendelkezésektől. A szentmisét szeretnénk megtartani, de a szabadtéri házas-séta ma még bizonytalan.

Székesfehérvári Egyházmegyei Családpasztorációs Iroda

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk