XV. Betlehemi szép csillag kiállítás - beszámoló

2018. 12. 01. | | 2018. 12. 04.

 



Betlehemi Szép Csillag - 48 betlehemet állítottak ki Székesfehérváron

2018.12.01. - Megnyílt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Korona Galériájában a XVI. Betlehemi szép csillag kiállítás. A kiállítás megnyitóján Spányi Antal, megyés püspök mondott köszöntőt, a tárlatot Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg.

A „Betlehemi szép csillag” pályázatot tizenhatodik alkalommal írta ki a Székesfehérvári Egyházmegye, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár Önkormányzata, a Magyar Katolikus Rádió és a Szent Donát Alapítvány.

„Megérik az emberben a legszebb történet üzenete. Megérik az ember szívében és a lelkében az a találkozás, ami a lényege ennek a legszebb történetnek: hogy úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta oda érte.” - emelte ki köszöntőjében Spányi Antal, megyés püspök.

A kiállítást Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg. Egy történetet mondott el melynek egy német érchegységbeli manufaktúratulajdonos, művész a főszereplője, aki esztergályosként készít betlehemfigurákat, és leli örömét munkájában. A kézművességgel kapcsolatban a megbecsülését fejezte ki: „Az egészséges lelkületű, alkotó ember értéket, maradandó értéket akar létrehozni – a lelkéből akar termelni, valamit átadni másoknak. Aki pedig hittel él, az Jézusnak, Istennek is szépet akar alkotni.” – mondta az elnök, majd gratulált a jövő felnőtt kézműveseinek az alkotásokhoz.

A rendezvényen a Hermann László Zeneiskola diákjai léptek fel. Karácsonyra hangoló, szép dallamokkal örvendeztették meg a közönséget. Átadásra kerültek az idei díjak is, amelyet a Fehérvári Kézművesek Egyesületének nevében Szencziné Török Zsuzsa elnök adott át. Elmondása szerint, az idén is olyan színvonalas munkák készültek, amelynek alapján a zsűri úgy döntött, minden alkotást elismerésben részesítenek.

A Szent Korona Galériában december 22-ig nemcsak a pályázatra beérkezett művek, hanem az Egyesület 20 éves évfordulója alkalmából készült kiállítás is látható. A rendezvényen a Hermann László zeneiskola növendékei énekeltek.

Forrás: www.szekesfehervar.hu

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk