Sajtótájékoztató - Magyar Katolikus Rádió - beszámoló

2011. 08. 01. |

 

 

A január közepéig országos közműsorszolgáltatóként működő rádió a középhullámú sugárzás megszűnése után URH frekvencián tervezi tovább adásának beindítását több vidéki városban. Spányi Antal a Rádió vezérigazgatója a Magyar Katolikus Rádió és a Székesfehérvári Püspökség közös sajtótájékoztatóján elmondta,  szükség volt arra, hogy megújítsák a rádió sugárzását, hisz a középhullámú sugárzás költségeit nem tudta tovább vállalni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Az immár URH-n hallható, megújult műsorstruktúrákban a helyi szerkesztőség napi 6 órányi önálló műsort készít, amelyben szerepelnek kulturális- és portréműsorok, hitéleti és várostörténeti magazinok, összeállítások egészség témában, sportpercek, zenei válogatások, valamint gyermekműsorok.

Radetzky András  vezérigazgató-helyettes még elmondta a székesfehérvári műsorok is természetesen megőrzik a rádió által eddig is képviselt katolikus arculatot, a keresztény értékközvetítést a közéleti és vallási műsorokban. A tervek szerint a következő vidéki állomás Szombathelyen lesz és még ebben az évben elindítanak egy másik szerkesztőséget is.

A székesfehérváriak közül is sokan várták már, hogy a Katolikus Rádió adása ismét hallható legyen városunkban. Róth Péter alpolgármester az Önkormányzat médiumai részéről is támogatást ígért az induló fehérvári szerkesztőségnek.

A Magyar Katolikus Rádió első vidéki ultrarövidhullámú adása augusztus 1-jétől hallható Székesfehérváron a 96,1MHz-en.

 

- BPK -
Fényképeket készítette: - Marian -
Videó: - BPK és Somogyi Tamás -

 

 

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár


< 2020. augusztus >
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk