Zöldellő kert és Szép otthon – A Katolikus Karitász akciói Csókakőn - beszámoló

2019. 06. 06. | | 2019. 06. 06.

 

 

Zöldellő kert és Szép otthon – A Katolikus Karitász akciói Csókakőn

2019.06.06. – Vetőmagot és palántákat adományozott idén is a Katolikus Karitász rászorulók részére. A Karitász Öngondoskodó háztartások – Zöldellő kertek programjához mind a 16 egyházmegye kapcsolódott, és 4.000 egységcsomagot osztottak ki 13 millió Ft értékben országszerte, 229 településen. A családok 20-féle vetőmagot tartalmazó adományt kaptak, amelynek felhasználásával az érintettek akár az egész éves zöldségkészletüket is megtermelhetik. Csókakőn a Bágyán család is részt vett az akcióban. Spányi Antal karitász elnök és Sinkovicsné Máté Hortenzia, az egyházmegyei karitászigazgató-helyettes ellátogattak a helyszínre, és megtekintették a zöldellő veteményest.

Mivel a család a Szép otthon programnak is résztvevője, a püspök-elnök átadta az akció első eszközcsomagját, a kert gondozásához szükséges eszközöket Bágyánné Rádli Mária 3 gyerekes családanyának.

A székesfehérvári egyházmegyei karitászközpont 100 családot vont be a Zöldellő kertek programba, de a Szép otthon segélyakciójuk is elindulhatott Tabajdon, Kulcson, Kőszárhegyen, Budakeszin és Kápolnásnyéken, 10 család részvételével.

A karitászmunkatársak a Szép otthon program első lépéseként környezettanulmányt folytatnak, és a kérelem kitöltése után megkötik a családokkal a támogatási szerződést. Miután az első munkafázis elkészült, megkaphatják a következő eszközcsomagot az otthonteremtéshez, amely tisztítószereket tartalmaz, majd a ház kifestéséhez szükséges eszközök és anyagok következnek. A Bágyán család házát hamarosan egy, a karitász által megbízott építész vizsgálja meg, és a szakértői jelentés után az egyéni felhasználásra szánt támogatás lehetőségét igényelhetik majd.

Berta Kata
Videó:Somogyi Tamás és Berta Kata
Kép forrása: goodfon.com

Kapcsolódó videóanyag

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk