1% SEGÍTSÉG – 100% SZERETET! Karitász akciók az adó 1 százalékából a székesfehérvári egyházmegyében - beszámoló

2020. 02. 25. | | 2020. 02. 28.

 

 

 

1% SEGÍTSÉG – 100% SZERETET! – Karitász akciók az adó 1 százalékából a székesfehérvári egyházmegyében

2020.02.25. – A Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete, a Katolikus Karitász – Caritas Hungarica. A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászközpont sajtótájékoztató keretében mutatta be a tavalyi és idei országos és helyi adományakcióit. Nagy Lajosné Krisztina igazgató és dr. Sinkovicsné Máté Hortenzia igazgatóhelyettes tájékoztatták a sajtó munkatársait a fehérvári karitász munkájáról és a 2020-as évben folytatódó segélyprogramokról: a DM pelenka akcióról, az „Öngondoskodó háztartások – Zöldellő kertek, a Szép Otthonok, a LAK6, és a „Legyen öröm az iskolakezdés!” programokról, valamint a „Tartós szeretet” és a „Tárjátok ki a szíveteket!” élelmiszergyűjtő akciókról.

Az egyházmegyei karitász vezetője elmondta: az év eleje jó alkalom arra, hogy hálát adjanak az elmúlt esztendő sikereiért, kegyelmeiért. A tavalyi 1 százalékos felajánlásoknak és a felkínált adományoknak köszönhetően számos idős, beteg embernek, krízishelyzetbe került családnak tudtak segíteni. Az önkéntesek munkájának köszönhetően a rászorulók, a magányos, bajba jutott emberek, a szegénységben élők megtapasztalhatták a gondoskodó, felebaráti szeretetet. Nagy Lajosné megköszönte az áldozatos támogatást, amely által sok, nehéz helyzetbe került ember reményt, segítséget és legfőképpen Krisztus szeretetének megmutatkozását kaphatta meg a nehéz pillanatokban.

„Ahhoz, hogy a székesfehérvári egyházmegye mintegy 100 önkéntes plébániai csoportja az idei évben is eljuttathassa a segítséget a rájuk bízottakra, idén is nagy szükség van a Karitász országos és egyházmegyei központjainak támogatására, akár anyagi, akár tárgyi adományok vagy képzések, programok szervezése formájában” – mondta el Nagy Lajosné. „A következő hónapokban egy kis odafigyeléssel, tényleges anyagi ráfordítás nélkül komoly segítséget adhatunk a karitász önkéntesek háttérmunkájának megteremtéséhez, a személyi jövedelemadó bevallásakor az 1+1%-os felajánlással. A Karitász Támogató Alapítvány évről évre fogadja a civil 1%-os felajánlásokat, amelyeket az egyházmegyei központoknak oszt szét, forrást biztosítva így a helyi segélyprogramok támogatásának is.”

Az eseményen részt vett néhány támogatott, akik szívesen álltak a sajtó rendelkezésére. Elmondták, a Karitász munkatársak nemcsak adományokkal támogatták családjukat, hanem szeretetüket is odaajándékozták, amikor a nehéz helyzetben, nagy szükségük volt a jó szóra, a megértésre.

A Katolikus Karitász rászorulókat segítő munkája, anyagi hátterének megteremtéséhez tehát fontos eszköz az 1%-ok felajánlása. Hogy minél több hátrányos helyzetű embernek juttathassák el az adományokat, a 2020-as évben is szeretettel várják támogatásukat!

A Karitászt Támogató Alapítvány adószáma: 19666275-1-43.

Plakát letöltése:  karitasz_1sz_plakat.pdf (7.4 MB)

Berta Kata
Képek: Somogyi Tamás

 

Kapcsolódó videóanyag

Képtár

 


 

 



 


 




 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk