Adventi programok Fehérváron - sajtótájékoztató - beszámoló

2012. 11. 22. | | frissítve 2012. 11. 26.

 

püspöki palota és belváros Számos programmal készül idén is Székesfehérvár az adventi időszakra, a karácsonyra. Advent idejére karácsonyi díszbe öltöztetik a Belvárost, a Városház téri színpadon gyermekprogramok, a Püspöki Palota udvarán kézműves és jótékonysági vásár várja a fehérváriakat. Székesfehérvár önkormányzata és a Székesfehérvári Püspökség összehangoltan szervezte meg programjait.

A Püspöki Palota udvarának hagyományos megnyitásával a lelki készülődést szeretné segíteni az egyházmegye. Advent szombatjain négy órakor gyertyagyújtásra várják a fehérváraikat, akik az udvarban úgy vásárolhatnak ajándékokat, hogy közben támogatnak másokat is. A legfontosabbnak mégis a lelki elcsendesedést tartja Spányi Antal megyés püspök.   

Az önkormányzat is értéket kíván közvetíteni az advent idején – emelte ki város polgármestere, aki arra kérte a fehérváriakat, hogy minél többen jöjjenek decemberben a Belvárosba, és vegyenek részt a rendezvényeken. Cser-Palkovics András külön is felhívta s figyelmet főtéri adománygyűjtő lehetőségekre.

Az idei évben több újdonsággal is várják az érdeklődőket az Adventi Udvarban – emelte ki Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató. A gyermekeknek Jézus születéséről szóló matricás albumot osztanak, míg a családok hazavihetik az Adventi Imafüzetet. Vasárnaponként kézműves és jótékonysági vásárt tartanak, 16 órai kezdettel pedig a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai mondanak mesét a Püspöki Palota udvarában. A hagyományokhoz híven pedig idén is készült egy CD lemez, amelynek bevételét jótékony célra fordítja a Püspökség.

F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a Városház téri színpadon a négy adventi hétvégén, szombat és vasárnap délután Karácsonyváró műsorokkal várják a látogatókat. A hagyományos karácsonyi vásár és a Városház téri gyermekprogramok mellett idén „Hiemer-karácsony” is várja a családokat. A Hetedhét Játékmúzeumban adventi meseházat rendeznek vasárnaponként 10 és 18 óra között. A Városháza udvarán idén is a helyi virágosok által készített adventi koszorúk és feldíszített karácsonyfák keretezik a felállított Betlehemi jászolt. A Karácsonyi Iparművészeti Vásáron, a Pazar Bazárban a Hiemer-ház Gótikus termében pazar portékával, egyedi ajándéktárgyakkal várják az ország különböző részeiből érkező iparművészek a karácsonyi vásár látogatóit.

Csitáry-Hock Tamás
Videó: Somogyi Tamás és Csitáry-Hock Tamás

 


 

A püspökség Adventi udvara:

Plakát:  2012advent_plakat.pdf (176 kB)

Leporelló:  2012advent_leporello.pdf (1.4 MB)

 

Kapcsolódó videóanyag

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk