Adventi Udvar a püspökségen harmadik szombat - beszámoló

2009. 12. 12. |

 

gyermekek előadása

 

Isten ajándéka advent. Megalapozza reményünket, hogy rendbe tudjuk tenni emberi kapcsolatainkat. Hívhatjuk és várhatjuk az Urat. Őáltala tapasztaljuk meg, hogy mások öröme erőt ad és megérezzük az angyaloktól meghirdetett békét.

Ezekkel a bevezető gondolatokkal kezdte Ugrits Tamás irodaigazgató az Adventi Udvaron a harmadik gyertyagyújtás ünnepségét.

Spányi Antal püspök elmélkedésében arról a reményről szólt, amelyet a harmadik gyertya jelképez. Valami új kezdődik el, amelynek érezzük a közelségét. Az Ószövetség prófétái megható képekben beszéltek a Messiás eljöveteléről, aki elhozza az eljövendő békét családunkban, az egész világban. Az első két gyertya lángjának fellobbanásakor ezt kértük, erre készültünk. A harmadik gyertya segítsen bennünket arra, hogy rádöbbenjünk, mindennek alapja, hogy önmagunkkal meg tudunk-e békélni. A legtöbb konfliktusunk gyökerében a saját békétlenségünk van, másokhoz mérve magunkat, elégedetlenek vagyunk helyzetünkkel, majd az idő múlásával rádöbbenünk, hogy a helyünk ott van, ahol vagyunk. Találjuk meg a saját utunkat, hogy békében, szeretetben élhessünk másokkal.

Ha el tudunk csendesedni, mérlegre tudjuk tenni önmagunkat, szívünk szándékát, Isten segítségével a megbékélés kegyelme a miénk lesz. Ha béke van a szívünkben, akkor békét tudunk vinni, adni, teremteni, segítjük a világ megbékélését. Az önmagát ajándékozó Isten, a gyermek Jézus adja ezt meg nekünk, és minden embernek!

Ezen az adventi szombaton a budaörsi Mindszenty József Római Katolikus Iskola és Óvoda, valamint az érdi Marianum Általános Iskola diákjai adtak karácsonyváró műsort az Adventi Udvar látogatóinak.

- BPK -
Fényképeket készítette: dr. Berta Gábor

 


 

Adventi udvar nyitvatartása és programjai:
0912adventplakat.pdf (53 kB)
0912adventleporello.pdf (3 MB)

Nyomtatóbarát formában: 
adventiudvar2009nyomtatobarat.pdf (85 kB)

 

 

Képtár

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk