Adventi Udvar a püspökségen második szombat - beszámoló

2009. 12. 05. |

 

 gyermekek előadása

 

A Székesfehérvári Püspökség hétvégi adventi rendezvényén ezrek járták végig az „Adventi utat”, hogy lelkükben ráhangolódjak Krisztus eljövetelére. A gyertyagyújtás ünnepén Ugrits Tamás irodaigazgató az Isten és embert összekötő csend és béke útjára hívta meg a jelenlevőket. „Nem lábunkkal, hanem bensőnkben kell végigjárni ezt az utat, hogy Izajás próféta szerint előkészítsük az Úr érkezését. Ne mondjunk le a Vele való találkozásról, hagyjuk, hogy átjárjon a kegyelem bennünket!”

Spányi Antal megyés püspök advent nagy ígéretéről a békéthozó, szabadító megváltóról beszélt. Békétlen, zavaros világunkban azt kell tennünk, amit Jézus tett. Követnünk kell Őt, mégha ez sok nehézséggel és lemondással is jár. Krisztus békéjét kell vinnünk családunkba és környezetünkbe. „Figyeljünk a körülöttünk élőkre, emberségesen segítsük őket, megértő szeretettel forduljunk feléjük! A Krisztust követőknek a békesség embereiként kell élniük a világban!”

Az udvar „Adventi lelki útján” elhelyezett, hagyományteremtő szándékkal készített jókívánság kártyák megérintették az embereket, várakozáson felüli tetszést arattak.

Az Adventi Udvar jótékonysági vásárában a fogyatékkal élők mányi és biatorbágyi műhelyeiben készült szép kézműves ajándéktárgyai is szépen fogytak.

Az udvarban adományt gyűjtő fogyatékosokat segítő alapítványokat is nagyszámban támogatták.

A fehérvári kézművesek csodás portékáit is sokan választották karácsonyi ajándéknak.

 - BPK -
Fényképeket készítette: dr. Berta Gábor

 


 

Adventi udvar nyitvatartása és programjai:
0912adventplakat.pdf (53 kB)
0912adventleporello.pdf (3 MB)

Nyomtatóbarát formában: 
adventiudvar2009nyomtatobarat.pdf (85 kB)Képtár

 


 

  


 
 

 

 

© Székesfehérvári Egyházmegye

Impresszum | E-mail

Híreink | Média | Adattár | Gyűjteményeink | Történelmünk